Diaspora Haos în politica britanică: Marea Britanie anunță că va...

Haos în politica britanică: Marea Britanie anunță că va ieși din UE la 31 octombrie, deși Boris Johnson a cerut o amânare

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 31 octombrie, în ciuda scrisorii trimise de premierul britanic Boris Johnson către liderii UE, prin care cere o nouă amânare pentru Brexit, a informat duminică Guvernul de la Londra.

Vom ieşi din UE până la data de 31 octombrie. Avem toate mijloacele şi abilitatea de a face acest lucru„, a declarat Michael Gove, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord.

Această scrisoare a fost trimisă pentru că aşa ne-a cerut Parlamentul, însă Parlamentul nu poate schimba voinţa premierului, Parlamentul nu poate schimba politica Guvernului, sau determinarea„, a adăugat acesta.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a informat că Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Ulterior, Boris Johnson a trimis încă două scrisori preşedintelui Consiliului European.

În cea de a doua scrisoare, acesta explica faptul că Guvernul lui se supune legii, iar în cea de a treia transmite că nu îşi doreşte, de fapt, o amânare pentru Brexit.

Încă de când am ajuns premier am făcut clară poziţia Guvernului, că încă o amânare ar afecta interesele Marii Britanii şi pe cele ale partenerilor noştri europeni„, a scris Boris Johnson în cea de a treia scrisoare.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.

Cum ne lăsăm păcăliți la cumpărături. FOTO Aceste exemple te vor pune pe gânduri

Expertii in marketing sunt oameni creativi ce inventeaza cat mai multe moduri de a atrage clientii. Ei ne inteleg...

Furau parfumuri in Marea Britanie si ”vorbeau romaneste”

Indivizi care „vorbeau limba română”, spargere la un magazin Boots din Oxford. Doi barbati au dat o spargere, în toiul...

A intrat cu CALUL în supermarket. Se întâmplă în Buzău, România

Imagini filmate într-un supermarket din Buzău. Un bărbat a intrat cu tot cu cal în supermarket, spre surprinderea clienților...

Motivul pentru care este bine să pui un burete umed în figider

Consumul de fructe şi legume este bun pentru organism, deoarece ele conţin minerale, antioxidanţi şi fibre care protejează împotriva...
- Advertisement -

Cum reacționează un polițist din Suedia când află întâmplător că bunicul său a fost HOȚ în România VIDEO

Un polițist din Suedia dar cu origini române a descoperit cine era bunicul său pe care nu l-a cunoscut...

Cel mai mare JAF de anul acesta în Londra a fost dat de trei români! FOTO Au avut nevoie de două zile ca să...

Un jaf ca-n filme s-a încheiat cum nu se putea mai rău pentru trei cetățeni români. Aceștia au ajuns...

Cum ne lăsăm păcăliți la cumpărături. FOTO Aceste exemple te vor pune pe gânduri

Expertii in marketing sunt oameni creativi ce inventeaza cat...

Furau parfumuri in Marea Britanie si ”vorbeau romaneste”

Indivizi care „vorbeau limba română”, spargere la un magazin...