DE STIUTSTIRITechnologyTEHNOLOGIE

Apple „adaugă teleobiectivele periscop la telefoane” | DeStiut.ro

Apple „adaugă teleobiectivele periscop la telefoane”Credit: YouTube

Apple va adăuga un teleobiectiv periscop telefoanelor în viitorul apropiat, ceea ce va crește dramatic capacitățile de zoom ale camerei, potrivit rapoartelor. Această mișcare l-ar face pe faimosul Apple să concureze cu Huawei, care a lansat anul trecut un telefon capabil să mărească de 50 de ori.

Analistul respectat Ming Chi Kuo, care a prezis o serie de noi caracteristici Apple, spune că producătorul sudic coreean Semco va oferi lentile periscop pentru Apple. Utilizarea unui obiectiv periscop a fost revoluționară atunci când a fost introdusă în Huawei P30 Pro ca parte a unei serii de funcții care a câștigat laudele pe scară largă pentru setarea camerei sale.

Hardware-ul P30 însuși a fost capabil să ofere un zoom optic de 5x fără a degrada calitatea imaginii capturate. Folosit pe lângă tehnicile de zoom digital, P30 a reușit să obțină un zoom de 50x. Rapoartele sugerează că următoarea generație a liniei emblematice de fotografii a smartphone-urilor Huawei ar putea include o capacitate de zoom optic de 10x, datorită folosirii lentilelor periscop.

Apple „adaugă teleobiectivele periscop la telefoane”
Credit: YouTube

Apple „adaugă teleobiectivele periscop la telefoane”

Lentilele periscop permit un zoom optic mai mare, reflectând lumina în interiorul telefonului pe o oglindă, înainte de a o trece printr-un alt obiectiv mai mic, care poate fi mutat mai aproape și mai departe de senzor, amplificând și mai mult lumina.

Deși tehnicile de zoom digital pot mări imaginile capturate de senzorii telefonului, aceste tehnici sunt întotdeauna constrânse de cât de sensibil este senzorul.

Citește și: Cele mai mari 5 companii din lume, care au făcut afaceri cu regimul nazist | DeStiut.ro

Apple a fost văzut de mulți ani că oferă o cameră inferioară pe smartphone-urile sale în comparație cu concurenți precum Samsung și Huawei. După cum a menționat Apple, site-ul MacRumours, care a raportat pentru prima dată evaluarea domnului Kuo cu privire la mutarea Apple la Semco pentru lentilele sale, compania a depus brevete cu privire la lentilele periscop încă din 2016.

Cu toate acestea, el sugerează că primele iPhone-uri care prezintă lentila periscop ar putea să nu fie disponibile pentru consumatori până în 2022.

Acest lucru vine în urma unor rapoarte conform cărora Apple ar putea vinde iPhone 12, primul său dispozitiv capabil la conectare 5G – ceea ce este de așteptat la sfârșitul acestui an – fără căști, încărcător sau adaptor pentru priză în cutie.

Citește și: SUA acuză China că s-a folosit de hackeri pentru a sparge sistemul de sănătate american, încercând să fure cercetările pentru vaccinul anti-COVID-19 | DeStiut.ro

Citește și: Oamenii devin din ce în ce mai proști… noi dovezi științifice și nimeni nu este sigur de ce | DeStiut.ro

sursa