DE STIUTEntertainmentINEDITLIFE STYLEMoviesPOVESTI DE VIATASTIRITechnologyTEHNOLOGIETravel

PRIMUL FILM FILMAT EXCLUSIV IN SPAȚIU! Echipa rusă de film spațial este pregătită de lansare | DeStiut.ro

PRIMUL FILM FILMAT ESCLUSIV IN SPAȚIU! Echipa rusă de film spațial este pregătită de lansareFoto Credit: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Un echipaj rus format din doi cosmonauți și doi profesioniști în cinematografie va pleca spre Stația Spațială Internațională (ISS) la începutul lunii viitoare pentru a filma primul film în spațiul cosmic. Cei 4 sunt programați să plece pe o navă Soyuz MS-19 pe 5 octombrie pentru a fi duși pe stația, care orbitează Pământul la o altitudine de aproximativ 354 km.

Lansarea lor va veni la doar câteva săptămâni după cea a primului echipaj complet civil care urca la bordul unei rachete și capsule dezvoltate de SpaceX, care adaugă un zbor de competiție Rusia-Statele Unite de zeci de ani.

„Acest film este construit în jurul unei povești a unei persoane obișnuite… a unui doctor care nu a avut nimic de-a face cu explorarea spațiului și nu s-a gândit niciodată la el, i se oferă să călătorească la ISS … și să salveze viața unui cosmonaut.”

– declarația regizorului și actorului Klim Shipenko într-o conferință de presă înainte de plecarea echipajului către cosmodromul Baikonur din Kazahstan

În film vor fi văzuți și cosmonauții profesioniști din echipaj. „Nu voi juca în el, dar totuși va trebui să-mi dau seama cum se produce un film într-un loc atât de neobișnuit ca spațiul cosmic”, a spus comandantul Anton Șkaplerov.

Citește și: „Inelul Einstein” reperat de Hubble la 3,4 miliarde de ani lumină de Pământ | DeStiut.ro

Citește și: Norul de cenușă cauzat de erupția vulcanului La Palma ajunge în România | DeStiut.ro

Actrița principală Yulia Peresild a declarat că a învățat să fie propria ei make-up artist și designer de costume. „Nu va fi la același nivel ca pe Pământ, dar vom face tot posibilul. Suntem pregătiți pentru asta.”, a spus ea. „Este un pic prea târziu să ne temem, pentru că am ajuns atât de departe, mai este Baikonur în față și o mulțime de lucruri (de făcut) și, pentru a fi sinceră, nu mai rămâne timp pentru teamă.”

Directorul Shipenko, care are o înălțime de 1,90m a declarat că înălțimea sa face ca antrenamentul în interiorul navei spațiale – și viitoarea călătorie – să nu fie foarte confortabil. Dar acomodările vor fi făcute în viitor, a spus el, adăugând: „Este în regulă. Voi zbura acum așa cum este, dar când vom face continuarea despre călătoria pe Marte, atunci ei promit că va fi un loc mai bun”.

Sursa

Citește și: The Dig: filmul Netflix care ajută la creșterea numărului de vizitatori în Sutton Hoo | DeStiut.ro

Citește și: Tatiana şi Krista, gemenele siameze care văd lumea una prin ochii alteia | DeStiut.ro

Citește și: Pentru prima dată, lumina a fost văzută din spatele unei găuri negre | DeStiut.ro