INEDIT

Bătaia dintre doi șoareci la metroul londonez, votată cea mai bună fotografie a anului

Fotografia lui Sam Rowley, un fotograf de 25 de ani, a fost desemnată cea mai bună fotografie a anului care surprinde viața animalelor. Imaginea a fost denumită „Lupta de la metrou”, conform BBC.

Fanii vestitului concurs internațional anual „Wildlife Photographer of the Year” au fost rugați să-și aleagă preferata dintre imaginile care nu au intrat în finala competiției – ce a avut loc în octombrie 2019 – dar care surprind, totuși, momente fabuloase. 28.000 de voturi a primit fotografia cu șoarecii pugiliști a lui Sam Rowley, la categoria „rest of the best”.

Oricine călătorește cu metroul din Londra îi știe pe șoriceii care aleargă în subteran, printre linii. Tânărul Sam Rawley a fost atât de fascinat de micile rozătoare, că a petrecut o săptămână la metrou în încercarea de a face cea mai bună fotografie.

Într-o noapte, a prins în obiectiv doi șoareci care efectiv luaseră o poziție de pugiliști, stând ridicați pe picioarele din spate și gata să se bată pentru o bucățică de mâncare scăpată de un pasager. Iar efortul fotografului nu a fost zadarnic: fotografia sa a fost preferată de public, fiind aleasă drept cea mai bună dintre 48.000 de ilustrații despre viața animalelor sălbatice, la concursul anual organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra (LUMIX).

Fotograful a mărturisit că pentru a surprinde acest unghi, a stat pe burtă pe peronul stației de metrou, noaptea târziu, scrie BBC. Cei doi șoareci umblaseră separat de colo-colo până când au dat nas în nas în fața micii bucăți de mâncare. Poziția lor belicoasă n-a durat mai mult de o secundă, dar fotograful a reușit să o surprindă.