CelebritiesDE STIUTEntertainmentINEDITLIFE STYLEMoviesPOVESTI DE VIATASOCIALSTIRITravel

The Dig: filmul Netflix care ajută la creșterea numărului de vizitatori în Sutton Hoo | DeStiut.ro

Un film despre un cimitir anglo-saxon a contribuit la creșterea post-lockdown a numărului de vizitatori pe sit, a spus National Trust.

The Dig: filmul Netflix care ajută la creșterea numărului de vizitatori în Sutton HooEchipa National Trust cu actorii Carey Mulligan și Ralph Fiennes | Photo Credit: LARRY HORRICKS/NETFLIX © 2021 via BBC.com

Filmul Netflix The Dig, în care joacă Carey Mulligan și Ralph Fiennes, spune povestea descoperirilor făcute la Sutton Hoo, lângă Woodbridge, Suffolk, în 1939. A fost ecranizat pentru prima dată pe Netflix în ianuarie, când Anglia se afla în carantină.

Dar de când a fost redeschisă atracția, a fost rezervată până la capacitate în fiecare zi, a spus National Trust. Laura Howarth, arheolog și manager de angajament la sit-ul administrat de National Trust, a declarat: „Există un interes imens pentru The Dig și în toate lucrurile Sutton Hoo”.

După cum se vede în film, moșierul de atunci, Edith Pretty i-a cerut arheologului local Basil Brown să investigheze o serie de movile misterioase de pământ de pe moșia ei, pe estuarul Deben. El a descoperit o navă de înmormântare și o cameră centrală plină de comori, inclusiv o cască de războinic, o cataramă de centură de aur, sabie și scut, despre care se crede că aparținea regelui Rædwald, conducătorul secolului al VII-lea al Angliei de Est.

Descoperirile anglo-saxone, dezgropate chiar la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost descrise ca fiind unele dintre „cele mai mari descoperiri arheologice din toate timpurile” de către British Museum.

Citește și: Tezaurul României, expus la Madrid până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor | DeStiut.ro

The Dig: filmul Netflix care ajută la creșterea numărului de vizitatori în Sutton Hoo
O replică a căștii se află la Sutton Hoo – rămășițele originale se află la British Museum din Londra | Photo Credit: Phil Morley via BBC.com

În zilele noastre, oamenii pot vizita casa în care locuia doamna Pretty și pot afla mai multe despre oamenii din spatele investigațiilor arheologice. De asemenea, pot descoperi mai multe despre obiectele dezgropate într-o expoziție. Laura Howarth a spus că a fost introdus un sistem de rezervare din cauza pandemiei coronavirusului și a distanțării sociale.

Laura Howarth a spus că de la redeschiderea sa după cel mai recent lockdown, situl se ridica zilnic la capacitatea sa de 500 de persoane, cu vizitatori inclusiv din Scoția, Shropshire și Lincolnshire.

Citește și: Marele Zigurat din Ur a fost reconstruit de două ori, în antichitate și în anii 1980 – ce a mai rămas din original? | DeStiut.ro

National Trust a declarat că situl va atrage în mod normal 100.000 de oameni pe an, dar cu un interes crescut în jurul filmului marca Netflix, The Dig, spera că va putea aduce alți 40.000 de vizitatori. „Este vara marii stațiuni britanice și oamenii vor să vină la Suffolk și vor să afle despre Sutton Hoo și ceea ce a fost descoperit aici. Te face mândru de istoria locală”, a spus Laura Howarth.

În ultimii ani s-au cheltuit 4 milioane de lire sterline pe Sutton Hoo pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor, inclusiv un nou turn de vizionare cu vedere la movila funerară regală și urmează să se deschidă în curând o pistă de sculptură.

Sursa: BBC.com

Citește și: 5 zile până la lansarea Sezonului 5 din „Money Heist”! Când va aparea partea a doua? | DeStiut.ro

Citește și: Netflix pregătește „Tudum”, primul său eveniment virtual global pentru fani, pe 25 septembrie | DeStiut.ro

Citește și: Netflix lansează trailer-ul pentru „Blood Brothers”, documentarul despre prietenia dintre Muhammad Ali si Malcolm X | DeStiut.ro