DE STIUTSTIRI

Biserica Ortodoxă Română, milioane de euro din spațiile de cazare din România și străinătate | DeStiut.ro

Biserica Ortodoxă Română, milioane de euro din spațiile de cazare din România și străinătate

După ce a primit anul acesta 15 milioane de lei de la Primăria Capitalei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, aflăm că, în paralel, Patriarhia investește în renovarea unui hotel de 5 stele de lângă București.

 

Hotel Tismana

Situat la doar 300m  de Mânăstirii Tismana, Hotelul Tismana înfățisează călătorului un veritabil popas în liniștea edenică a unor peisaje imposibil de uitat. Are 52 de camere, 4 apartamente și un restaurant spațios, de 120 de locuri. Totodată, mai dispune de două săli de conferință și o sală de fitness. Tarifele variază între 60 și 120 lei/noapte, cu mic dejun inclus.

Mânăstirea „Sânta Maria”, Techirghiol – Baza de tratament Techirghiol

Motto-ul: Miluește-mă, Doamne, că neputincios sunt: vindecă-mă, Doamne, că s-au tulburat oasele mele

Aici, un pachet turistic de 10 zile, în extrasezon costă 1300 de lei, iar în timpul sezonului costă 1600 de lei.  Așadar baza de tratament funcționează după toate regulile unui hotel dintr-o statiune balneară.

Citește și: Eva Braun, iubita lui Adolf Hitler, secrete din spatele cortinei | DeStiut.ro

Baza de odihnă și tratament recuperator Procopie și Elisabeta ☆ ☆ ☆

Complexul este situat lângă Mânăstirea Acoperământul Maicii Domnului (Vatra Dornei) și oferă condiții optime pentru odihnă și relaxare, tratament și recuperare, precum și pentru evenimente. Având o capacitate de cazare de 60 de locuri, prețul unei camere variază între 135 și 180 lei/noapte. Anul trecut, locația a fost temporar închisă pentru că NU deținea autorizație împotriva incendiilor.

Hotel Continental Forum

Clădirea, ce este un martor tăcut al istoriei orașului, a avut nu mai puțin de 5 denumiri de-a lungul timpului: „La Bila Aurie”, „Bulevard”, „Habermann“, „Europa“ și denumirea de azi: „Continental Forum“. Hotelul, situat în Sibiu, funcționează într-o clădire ce aparține Bisericii Ortodoxe Române, clădire de factură clasicistă, dar care a suportat importante modificări. 11 milioane de euro s-au investit în modernizare și reamenajare, iar spațiul este concesionat pe următorii 49 de ani.

Stațiunea Durău

Fiind hoteluri de 2 și 3 stele și pensiuni, dar și un centu de conferințe care aparține Bisericii Ortodoxe Române, aceasta deține acțiuni în stațiunea Durău prin intermediul unei societăți comerciale, deținută tot de Birserica Ortodoxă Română.

Citește și: „Fiara nebună”, o fosilă veche de  66 de milioane de ani, din era dinozaurilor | DeStiut.ro

Hotel Severin

Situat într-o zonă liniștită (zona centrului istoric din Drobeta Turnu Severin), Hotelul Severin, cu o suprafață de 1300 m2 și un restaurant,  pune la bătaie 24 de camere clasificate la 2 stele, prețul unei camere fiind între 80 și 100 lei/noapte. Spațiul a fost oferit GRATUIT Mitropoliei Olteniei de către Guvern pentru „desfășurarea unor activități bisericești cu caracter educativ, cultural, ecumenic și social”.

Casa Pelerinilor din Ierihon

Biserica Ortodoxă Româna a primit prin donaţie, înainte de Revoluţie, de la un român din Israel, un teren la care s-au mai adăugat terenurile limitrofe, ajungând în prezent la o suprafaţă de 3.000 m2. Construcţia cuprinde  Biserica Ortodoxă  în centru şi clădirile înalte de trei etaje care o înconjoară, care formează de fapt împrejmuirea propriu-zisă, circulară, a aşezământului. „Casa Pelerinilor din Ierihon” a fost un motiv de scandal între Biserica Ortodoxă Română și cea de la Ierusalim, Patriarhia fiind acuzată că a încălcat acordul tacit între biserici (interzicerea afacerilor pe teritoriul altui stat, mai ales când cele doua biserici sunt înfrățite). În 2011, pentru a putea termina lucrările, Guvernul a alocat un million de euro din Fondul de Rezervă, Patriarhiei. În prezent, aici sunt cazați pelerini care plătesc până la 600-700 de EURO pentru o excursie la Ierusalim prin intermediul agenției de turism a Patriarhiei.

Insula Sfântul Pantelimon, Complexul Lebăda sau Casa „Sfântul Pantelimon” (fostul Hotel Lebăda)

Casa „Sfântul Pantelimon” gazduiește Centrul cultural-misionar „Familia” și este situat pe vechiul amplasament al Mânăstirii Pantelimon. Locul găzduiește invitații Patriarhiei, la diferite evenimente. Totodatată, aici se organizeaza nunți, botezuri, aniversări și pomeniri; dar și colocvii, seminarii dedicate promovării credinței și culturii. Capacitatea maximă a locului este de 200 de persoane, curtea interioară având 900m2.

sursa