STIRI

Boris Johnson a cedat și Marea Britanie închide şcolile, pe termen nedeterminat

Toate şcolile din Marea Britanie se vor închide începând de vineri după-amiază, pe termen nedeterminat, pentru a ajuta la limitarea epidemiei de COVID-19, a anunţat miercuri ministrul educaţiei, Gavin Williamson, transmit Reuters şi dpa.

Autorităţile din Marea Britanie au decis miercuri seară închiderea şcolilor şi colegiilor, în cadrul eforturilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Guvernul Boris Johnson a făcut anunțul după o serie de critici privind acţiunile insuficiente în sensul limitării răspândirii coronavirusului.

‘După ce toate şcolile îşi vor închide porţile vineri după-amiază, ele vor rămâne închise până la noi ordine; aceasta va fi valabil pentru toţi copiii, exceptându-i pe aceia ai lucrătorilor esenţiali şi acolo unde copiii sunt foarte vulnerabili’

Ştiu că situaţia a devenit din ce în ce mai problematică. Am spus anterior că, în cazul în care ştiinţa şi recomandările se vor schimba astfel încât menţinerea deschisă a şcolilor nu va mai fi în interesul elevilor şi proferosilor, vom acţiona. Ne aflăm acum în acel moment. Răspândirea virusului se produce într-un ritm mai alert decât se anticipa”, a declarat Gavin Williamson, ministrul Educaţiei, în Parlament.

Marea Britanie: 104 decese cauzate de coronavirus

Bilanţul epidemic a ajuns la 104 morţi în Marea Britanie şi sunt 2.626 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, conform datelor anunţate miercuri seară de autorităţi. Până acum, Marea Britanie a efectuat 56.221 de teste pentru coronavirus.