ALIMENTATIEDE STIUTSANATATE

Ce întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic un cățel de usturoi

Usturoiul nu este doar un condiment foarte apreciat pentru mâncare, dar conține și numeroase substanțe utile care au un efect benefic asupra corpului uman.

Înainte să incepem să mâncăm usturoi în fiecare zi, în scopuri preventive și terapeutice, trebuie să știm că în niciun caz nu trebuie consumat pe stomacul gol.

Contrar recomandărilor conform cărora este bine să consumăm usturoi dimineața până în masă, nu este bine să o facem pe stomacul gol. În 2-3 zile, vor începe dureri stomacale severe și în loc de beneficii, vor exista probleme. Să luăm în calcul și că dimineața, oamenii merg la serviciu, iar mirosul de usturoi nu este atât de plăcut. Cel mai bine este să mâncăm usturoi seara.

Care sunt avantajele consumului zilnic de usturoi?

Crește imunitatea și vom uita ce este tusea și nasul înfundat. Tot usturoiul, datorită substanțelor pe care le conține, subțiază sângele. Astfel previne dezvoltarea cheagurilor de sânge și hipertensiunii. Deci, consumul regulat a usturoiului face ca sângele să fie mai fluid și îmbunătățește bunăstarea unei persoane.

Usturoiul contribuie foarte mult și la curățarea pielii de acnee și puncte negre prin eliminarea toxinelor din organism. Deoarece pielea este primul indicator care arată că ceva nu este în regulă cu organismul, atunci când eliminăm substanțele nocive, pielea începe să arate bine.