DE STIUTSANATATESOCIALSTIRI

China A DECIS SĂ REDESCHIDĂ cinematografele de luni | DeStiut.ro

China A DECIS SĂ REDESCHIDĂ cinematografele de luni

China va începe redeschiderea cinematografelor în „regiunile cu risc scăzut” începând cu 20 iulie, a anunțat joi China Film Administration (CFA), sfârșind aproape șase luni de închideri care au lăsat în faliment mii de teatre.

„Cinematografele din regiunile cu risc scăzut pot relua activitatea în mod ordonat la 20 iulie, cu aplicarea eficientă a măsurilor de prevenire și control. Regiunile cu risc mediu și mare trebuie să rămână temporar închise”, a declarat administrația într-o declarație postată pe site-ul său oficial. „După ce regiunile cu risc scăzut vor fi desemnate regiuni cu risc mediu sau cu risc ridicat, acestea trebuie să pună în aplicare măsuri stricte de prevenire și control al epidemiilor … [și] cinematografele trebuie să se închidă din nou în timp util, în conformitate cu cerințele.”

Unda verde mult așteptată vine, totuși, cu avertismente, ceea ce poate însemna că profiturile continuă să se dovedească evazive pentru sectorul expozițional chinez greu afectat. Participarea la fiecare ecranizare va fi limitată la 30%, a declarat CFA într-un document de patru pagini de orientări specifice și măsuri de siguranță, iar numărul total de proiecții dintr-o sală trebuie redus la „jumătate din numărul lor într-o perioadă normală”. Mai mult, fiecare proiecție de film nu poate depăși două ore în lungime, fără a oferi detalii suplimentare despre ceea ce ar putea însemna acest lucru pentru filmele mai lungi. „Locurile de proiecție de film nu vor vinde gustări și băuturi, iar consumul acestora în sălile de proiecție este interzis”, a spus acesta.

Cele mai bune filme și seriale istorice pe care le poți vedea acum pe Netflix și HBO GO

China A DECIS să redeschidă cinematografele de luni

Alte afaceri interioare, cum ar fi restaurantele sau transporturile au reluat operațiunile în urmă cu câteva luni în China și în prezent nu se confruntă cu restricții de politică privind capacitatea lor de operare. CFA a spus că cinematografele vor trebui să urmeze „punerea în aplicare precisă și științifică a măsurilor de prevenire și control”.

Toate biletele trebuie să fie vândute prin rezervări online înregistrate cu numele real și achiziționate prin metode fără contact, a spus acesta. Persoanele care nu se cunosc între ele ar trebui să fie le vândute locuri mai mult de un metru una de alta.

Citește și: A revenit ciuma bubonică în 2020? Un băiat de 15 ani moare de ciumă bubonică în Mongolia | DeStiut.ro

Citește și: China închide punctele turistice din Mongolia Interioară după primele cazuri ​​de ciumă bubonică | DeStiut.ro

China A DECIS SĂ REDESCHIDĂ cinematografele de luni

Zonele publice, cum ar fi holurile, coridoarele și băile ar trebui dezinfectate cel puțin de două ori pe zi, în timp ce zonele atinse în mod obișnuit, cum ar fi distribuitoarele de bilete, ghișeele de vânzări și locurile publice ar trebui să fie șterse cel puțin de cinci ori pe zi. Cotierele, clasele 3D și alte astfel de articole atinse frecvent trebuie dezinfectate după fiecare utilizare. Trebuie îmbunătățită ventilația în sălile de screening.

Măștile vor fi obligatorii atât pentru angajați, cât și pentru clienți, cu temperaturi luate pentru oricine intră în locație. Angajații care se întorc la locul de muncă din regiunile cu risc mediu și înalt vor intra în carantină și vor trebui „să reducă ieșirile inutile și să evite frecventarea locurilor aglomerate”.

Citește și: Creierul uman poate localiza SENZAȚIA atingerii chiar și dincolo de corp | DeStiut.ro

Citește și: Oamenii de știință au găsit „cheia longevității” în satul italian unde una din 10 persoane trăiește peste 100 de ani | DeStiut.ro

sursa