DE STIUTSANATATESTIRI

China închide punctele turistice din Mongolia Interioară după primele cazuri ​​de ciumă bubonică | DeStiut.ro

China închide punctele turistice din Mongolia Interioară după primele cazuri ​​de ciumă bubonică

(CNN) – Autoritățile din regiunea chineză din Mongolia Interioară au închis mai multe puncte turistice, după ce s-a confirmat în această săptămână un caz de ciumă bubonică.

Cazul a fost descoperit în Bayannur, situat la nord-vestul capitalei Beijing. Cinci puncte pitorești din apropiere au fost acum închise, vizitatorii „având interdicție să intre în zona afectată și să viziteze regiunea înconjurătoare”, potrivit agenției de știri Xinhua, condusă de stat.

Potrivit raportului Xinhua, autoritățile Mongoliei Interne pun în aplicare, de asemenea, gestionarea mai strictă a altor locații turistice cu pășuni pentru a se asigura că vizitatorii nu se hrănesc sau nu ating animale sălbatice și pentru a reduce populația de rozătoare sau purici care pot avea boli.

Autoritățile spitalului din Bayannur au alertat pentru prima dată oficialii orașului despre cazul suspectat sâmbătă. Orașul a fost plasat duminică sub un avertisment de nivel 3 pentru prevenirea ciumei, al doilea cel mai scăzut dintr-un sistem cu patru niveluri. Medicii au diagnosticat oficial cazul de ciuma bubonică marți. Pacientul este izolat și tratat în spital și este în stare stabilă, a raportat Xinhua.

Ciuma bubonică, cauzată de bacterii și transmisă prin mușcăturile de purici și animale infectate, este cunoscută pentru că a provocat cea mai ucigătoare pandemie din istoria umană – Moartea Neagră, care a ucis aproximativ 50 de milioane de oameni în Europa în Evul Mediu.

Ciuma bubonică, care este una dintre cele trei forme ale ciumei, provoacă ganglioni dureroși, umflați, precum și febră, frisoane și tuse. Oamenii de știință și experții au avertizat publicul să nu intre în panică în cazurile noi – ciuma nu a dispărut niciodată, iar antibioticele moderne pot preveni complicațiile și moartea dacă sunt administrate suficient de rapid.

Citește și: Virușii și bacteriile antice adormite în gheață revin la viață pe măsură ce clima Pământului se încălzește | DeStiut.ro

Cronologia celor mai grave epidemii și pandemii din istorie

China închide punctele turistice din Mongolia Interioară după primele cazuri ​​de ciumă bubonică

Potrivit ziarului de stat China Daily, Organizația Mondială a Sănătății monitorizează situația în parteneriat cu autoritățile chineze și mongole. Autoritățile din sănătate din Bayannur au avertizat publicul să raporteze descoperirile marmotelor moarte sau bolnave, și să nu le vâneze, să nu le jupoaie și să nu le mănânce.

Marmotele sunt un tip de veveriță măcinată mare care se mănâncă în unele părți din China și din țara vecină Mongolia și care au provocat istoric focare de ciumă în regiune. Consumul de carne sau organe de marmotă a fost legat de o distrugere a altor cazuri recente de ciumă bubonică de peste granița cu China în Mongolia vecină – două cazuri au fost confirmate săptămâna trecută, iar un caz suspect a fost raportat luni.

Citește și: Când Denver a renunțat la distanțarea socială în pandemia din 1918, rezultatele au fost letale | DeStiut.ro

Citește și: Gripa spaniolă reprezintă o referinţă în tabloul pandemiilor mondiale. La 100 de ani distanţă, putem compara cu ea pandemia actuală de Covid-19? | DeStiut.ro

Aceste cazuri au determinat autoritățile din Rusia, care se învecinează cu Mongolia, să avertizeze rezidenții din zona de frontieră să nu vâneze sau să mănânce carne de marmote și să ia măsuri preventive împotriva mușcăturilor de insecte. Ambasada Rusiei în Mongolia a declarat că „nu există motive de îngrijorare serioasă”, întrucât autoritățile mongole au impus restricții de călătorie și izolarea persoanelor infectate, potrivit agenției de presă ruse RIA Novosti.

Ambasada l-a citat și pe Serghei Diorditsu, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Mongolia, care a spus că provincia vede focare sezoniere ale ciumei, potrivit RIA Novosti. „Există focare naturale (bacteriile, un rezervor de animale și un vector) de ciumă în Mongolia, iar boala este răspândită de tarbagani (marmote mongole)”, a declarat ambasada. „Problema este că localnicii care, în ciuda tuturor interdicțiilor și recomandărilor autorităților locale, continuă să le vâneze și să le mănânce, deoarece acestea sunt o delicatese locală.”

Citește și: Cronologia a 15 dintre cele mai grave epidemii și pandemii din istorie. Cum s-au terminat | DeStiut.ro

sursa