STIRI

De ce britanicii n-ar putea munci niciodată în condițiile în care muncesc imigranții români în Marea Britanie

”Pe strada mea am o benzinărie plină cu români. Vorbim din când în când. Sunt destul de drăguți și muncesc de la 7 până la 8 sau 10 seara pentru 50 de lire/zi. Sunt harnici, nu pot să zic altceva. Avem o glumă la noi cu privire la de ce este așa ieftin să ai o mașină spălată. Pentru că muncitorii nu câștigă salariul minim”.

Jurnalista BBC Tessa Dunlop atrage atenția că britanicii n-ar munci niciodată în condițiile pentru imigranți și explică și de ce.

Conform acesteia, 3 milioane de imigranți a primit Anglia în doar 10 ani. Căsătorită cu un român, jurnalista de la BBC mărturisește că mai vorbește cu imigranții de naționalitate română care lucrează chiar pe strada sa și spune răspicat că ei muncesc pe mult mai puțini bani decât minimul care se acordă unui britanic, conform legii.

”Pe strada mea am o benzinărie plină cu români. Vorbim din când în când. Sunt destul de drăguți și muncesc de la 7 până la 8 sau 10 seara pentru 50 de lire/zi. Sunt harnici, nu pot să zic altceva. Avem o glumă la noi cu privire la de ce este așa ieftin să ai o mașină spălată. Pentru că muncitorii nu câștigă salariul minim” a spus jurnalista BBC.

Tessa Dunlop subliniază că: ”Noi avem avem un salariu minim, nu ai voie să plătești mai puțin. E aproximativ 8 lire/oră. Un român câștigă, pentru o zi mai lungă de 10 ore, 50 de lire, dar ei împart o cameră. Dar calitatea vieții lor nu este… Dacă ești născut în Marea Britanie, nu ești de acord cu condițiile astea, dar imigranții rezistă în condițiile astea ca să strângă bani pentru a merge înapoi în țară, unde e mai ieftin”.