CelebritiesDE STIUTEntertainmentINEDITMusicSANATATESOCIALSTIRI

Din septembrie, nemții dau startul concertelor LIVE! Cum se vor aplica măsurile de siguranță împotriva COVID-19? | DeStiut.ro

Din septembrie, nemții dau startul concertelor LIVE! Cum se vor aplica măsurile de siguranță împotriva COVID-19?

Live Nation anunță primul eveniment de muzică LIVE pe scară largă din Germania de când a început pandemia, cu un concert pe 4 septembrie, în frunte cu Bryan Adams, pe un stadion de fotbal din Düsseldorf, în fața a 12.000 de fani. Compania de promovare facturează concertul în aer liber la Merkur Spiel-Arena, care va avea alți patru artiști, printre care Sarah Conner, Rea Garvey, The BossHoss și Michael Mittermeier, astfel că „Return to Live” vine după o pauză de peste patru luni a sectorului live.

Spectatorii vor fi cu toții așezați și distanțați social la  cei 1,5 metri necesari, purtarea măștilor fiind obligatorie în orice moment, iar alcoolul va fi interzis în stadion și în jurul său. Organizatorii nu solicită participanților testarea COVID-19 înainte de a ajunge la locul de desfășurare. În schimb, Live Nation se va baza pe o combinație de urmărire a contactelor și măsurilor de igienă cuprinzătoare pentru a se asigura că evenimentul nu creează un hotspot coronavirus, potrivit unui document trimis către Billboard.

Organizatorul precizează că concertul este menit să demonstreze că este posibil un eveniment major cu condiția unei igiene stricte și că sunt luate toate măsurile de protecție pentru a limita răspândirea potențială a coronavirusului. „Fanii, artiștii și echipa, precum și întreaga industrie muzicală, așteaptă cu nerăbdare acest moment”, a declarat Marek Lieberberg, CEO al Live Nation Germania, într-un comunicat.

Cu toate acestea, evenimentul a atras deja furia a cel puțin unui oficial de sănătate din Germania care crede că acest eveniment nu ar trebui să aibă loc. Karl-Josef Laumann, ministrul sănătății din Renania de Nord-Westfalia, a declarat vineri tabloidului german Bild că a fost „iritat” de faptul că departamentul local de sănătate din Düsseldorf a aprobat concertul și nu a fost coordonat cu guvernul de stat. „Avem o situație de infecție complexă cu puțin înainte de sfârșitul sezonului de vacanțe”, a spus Laumann. „În această situație, încurajarea oamenilor din toată Germania să călătorească prin țară la Düsseldorf și să se reunească cu mii de oameni este pur și simplu iresponsabilă.”

Primarul orașului Düsseldorf, Thomas Geisel, a răspuns vineri lui Laumann, apărându-și ministrul local al sănătății și spunând că concertul „în forma sa prevăzută nu numai că îndeplinește toate cerințele de protecție împotriva infecțiilor, dar depășește de fapt regulile în vigoare în acest sens.”

Din septembrie, nemții dau startul concertelor LIVE! Cum se vor aplica măsurile de siguranță împotriva COVID-19?

Din septembrie, nemții dau startul concertelor LIVE! Cum se vor aplica măsurile de siguranță împotriva COVID-19?

În iunie, cancelarul german Angela Merkel și liderii celor 16 state din Germania au convenit să extindă interdicția pentru evenimente de amploare începând cu 31 august până cel puțin la sfârșitul lunii octombrie. Însă acordul a lăsat anumite spații pentru excepții dacă un eveniment ar putea respecta normele de igienă necesare și asigura urmărirea contactelor.

Participanții la concertul din Düsseldorf vor fi supuși unui set restrictiv de reguli și regulamente. Fanii vor trebui să-și înregistreze datele de contact atunci când își cumpără biletele și vor fi de acord cu termenii și condițiile speciale, inclusiv locurile alocate, grupuri limitate la 10 persoane și intervale de timp specifice pentru intrarea și ieșirea din locul respectiv. Biletele personalizate vor face ca fanii să confirme organizatorilor: că nu au fost în nicio regiune din Germania unde „coronavirus a depășit limita” superioară a 50 de noi infecții la 100.000 de locuitori, că nu suferă de simptome COVID-19 și că nu au avut niciun contact în cunoștință de cauză cu o persoană infectată în ultimele 14 zile și nici nu i s-a spus carantină.

Datele colectate de la fani vor fi folosite „exclusiv pentru a permite urmărirea infecțiilor”, spune Live Nation. Organizatorul va păstra datele timp de o lună și le va împărtăși la cerere „autorităților competente”, apoi le va șterge. Artiștii vor face seturi mai scurte decât de obicei, iar întregul eveniment se va desfășura de la 19:30 până cel târziu la ora 23:00. Într-o postare pe Instagram, Bryan Adams a spus că va cânta acustic – „singur/ fără trupă”.

Nu va exista nicio pauză în timpul evenimentelor – doar schimbări scurte între spectacolele în care oamenii vor fi rugați să rămână pe scaunele lor, cu excepția să meargă la toaletă. Nu se va vinde mâncare la standurile din tribune, însă fanii pot achiziționa mâncare și băuturi ambalate de la alergători.

Live Nation precizează că va impune cu strictețe purtarea măștilor peste nas și gură, dar fanii vor trebui să-și aducă singuri. Nu se vor vinde măști pe stadion, iar intrarea fără ele este strict interzisă. Biletele pentru eveniment sunt puse în vânzare pe 11 august de la Ticketmaster Germany și giveliveachance.de/tickets. În cazul în care nivelul infecțiilor a crescut, obligând oficialii din domeniul sănătății să anuleze spectacolul, organizatorii vor da banii ănapoi cumpărătorilor, a declarat un purtător de cuvânt al Live Nation.

sursa