DE STIUTSANATATE

Fumatorii si persoanele care sufera de afectiuni ale plamanilor sunt mai predispusi infectiei cu coronavirus

Specialistii in medicina atentioneaza fumatorii si persoanele care sufera de afectiuni ale plamanilor: „Sunteti mai predispusi infectiei cu coronavirus.”

Persoanele fumatoare, cei care sufera de probleme ale plamanilor si oamenii care traiesc in zone foarte poluate sau care au fost afectate de fum au un risc mult mai mare de a se imbolnavi de coronavirus.

A fost observat de curand ca 17.000 de persoane care au inhalat fum ori de tigara ori dintr-un mediu care s-a confruntat cu incendiile, au avut riscul mult mai mare de a suferi de coronavirus.

Daca plamanii tai, nu au fost afectati de problemele poluarii sau nu le-ai provocat afectiuni, esti mult mai protejat din punct de vedere medical de foarte multe boli, inclusiv coronavirusul. Profesorul doctor univeristar Raina MacIntyre a declarat ca virusul corona a cauzat probleme mult mai grave oamenilor ce sufereau de maladii la nivelul plamanilor.

„Fumatul este asociat cu probleme cronice de inima si plamani care ingreuneaza foarte mult simptomele provocate de coronavirus”, a declarat doamna doctor.

Daca pana acum, nu ai gasit motivul care sa te faca sa te lasi de fumat, poate aceasta descoperire te va ajuta. Intr-o perioada in care lumea este in stare de isterie si panica si ar face orice sa se protejeze de focarul de infectie, pune sanatatea ta pe primul loc! Decat sa risti sa suferi de o boala care face ravagii si provoaca mii de decese la nivel mondial, viciul care oricum nu aducea benficii organismului tau, poate fi lasat in urma.