POVESTI DE VIATA

Locuitorii unui orășel din Marea Britanie găsesc pe străzi pachete cu bani: 2.000 de lire. De unde provin banii

Locuitorii unui orășel din Marea Britanie s-au confruntat cu un mister extrem de plăcut ani la rândul. Găseau pe străzi pachete cu bani, în sumă fixă de 2.000 de lire sterline, informează CNN.

De 12 ori au apărut până acum pachetele cu bani pe străzile din Blackhall Colliery, un orășel din nordul Angliei. Toată povestea a început în anul 2014 când banii erau, de regulă, lăsați în locuri unde puteau fi găsiți de persoane nevoiașe.

În cele din urmă, misterul a fost dezlegat

Este vorba despre un cuplu care s-a „autodenunțat” la poliție. Cei doi au mărturisit că sunt persoanele care se află în spatele acestei acțiuni caritabile inițiate în 2014. De atunci, au lăsat, în acest fel, 12 pachete cu bani la diferite adrese din orășel.

Cei doi eroi, care au dorit să rămână anonimi, au spus că au ales această localitate din cauza „legăturii emoționale” cu acest loc, după ce fuseseră ajutați, în trecut, de un localnic, a precizat un reprezentant al poliției.

Astfel, cei doi anonimi au început, din 2014, să viziteze regulat orășelul și să lase sume de bani în locuri unde banii să poată fi descoperiți ușor de oameni cu probleme financiare. Cuplul obișnuia să rămână în zonă până când banii erau găsiți de persoana vizată.

Ani de zile, poliția a încercat, fără succes, să afle de unde provin aceste sume

S-au făcut cercetări la sucursala locală a unei bănci, la oficiul poștal și s-a încercat inclusiv luarea de amprente de pe respectivele pachete.

După ce cuplul anonim a precizat că el reprezintă „sursa banilor”, polițiștii le-au returnat integral toți banii pe care îi lăsaseră pe străzile orașului. Localnicii care descoperiseră pachetele de bani, le-au predat la poliție, fără să-i cheltuiască.