DE STIUTEntertainmentLIFE STYLESOCIALSTIRITechnologyTEHNOLOGIE

Mark Zuckerberg devine al treilea cel mai bogat om din lume | DeStiut.ro

Mark Zuckerberg, devine al treilea cel mai bogat om din lume

Fondatorul și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a depășit vineri pentru prima oară 100 de miliarde de dolari, devenind a treia cea mai bogată persoană din lume, potrivit Bloomberg Billionaire Index.

Facebook a realizat venituri de peste 70 de miliarde de dolari în 2019 și are 2,7 milioane de utilizatori lunari la nivel mondial. În fața lui Zuckerberg se află fondatorul Microsoft, Bill Gates și fondatorul și CEO Amazon, Jeff Bezos, care valorează 120 de miliarde de dolari și, respectiv, 190 de miliarde de dolari.

Facebook, Amazon, Microsoft și Google, cu toții au înregistrat o creștere semnificativă de la începutul pandemiei coronavirus, care a obligat oamenii din întreaga lume să devină dependenți de tehnologie pentru a rămâne în contact cu prietenii și familia, pentru comandarea alimentelor și consumabilelor și pentru lucrul de acasă pe fondul restricțiilor de carantină.

Mark Zuckerberg, devine al treilea cel mai bogat om din lume

Mark Zuckerberg devine al treilea cel mai bogat om din lume

Companiile au o valoare de piață combinată de 4,9 trilioane de dolari. Facebook, în special, a înregistrat o creștere a veniturilor cu 11% – de la 16,9 miliarde dolari în 2019 la 18,7 miliarde de dolari în 2020 – în ciuda pandemiei, care a atins așteptările analiștilor de 17,34 miliarde dolari, a raportat Dow Jones citând date de la FactSet.

Veniturile au crescut, de asemenea, în ciuda unui boicot publicitar masiv împotriva Facebook, care a avut loc pe parcursul lunii iulie. Boicotul a numit campania „Stop Hate for Profit” – organizată de NAACP, Liga Anti-defaimare și alte organizații activiste – au încurajat companiile din întreaga lume să-și retragă reclamele de pe Facebook timp de o lună pentru a protesta politicile site-ului împotriva instigării la ură și a discriminării .

Citește și: Apple „adaugă teleobiectivele periscop la telefoane” | DeStiut.ro

Mark Zuckerberg a spus pe 1 iulie că „presupunerea lui este că toți acești agenți de publicitate vor fi din nou pe platformă destul de curând”, se arată într-o transcriere a ședinței obținute de The Information. „Nu vom schimba politicile și nici abordarea noastră pentru nimic din cauza unei amenințări la un procent mic din veniturile noastre sau la oricare procent din veniturile noastre”, a spus el, potrivit fișei.

Între timp, senatorul american Bernie Sanders intenționează să introduce în legislație impozitarea a ceea ce el a numit „câștiguri de avere obscene” în timpul crizei coronavirusului. „Legea de plată a miliardarilor” ar impozita 60% din creșterea valorii nete a ultra-bogăției în perioada 18 martie până la sfârșitul anului și ar folosi veniturile pentru a acoperi cheltuielile de îngrijire a sănătății ale tuturor americanilor.

Chiar și peste mări, gigantii tehnologici sunt printre cei mai buni câștigători din acest an. CEO-ul Tencent, Pony Ma a adăugat 17 miliarde de dolari, ducându-și averea la peste 55 de miliarde de dolari, în timp ce bogăția Pinduoduo a lui Colin Huang a câștigat de la 13 miliarde de dolari la 32 de miliarde de dolari. Mukesh Ambani a devenit mai bogat cu 22 de miliarde de dolari, deoarece unitatea digitală a lui Reliance a obținut investiții de la firme, inclusiv Facebook și Silver Lake. Acum valorează 80,3 miliarde de dolari.

Citește și: Din septembrie, nemții dau startul concertelor LIVE! Cum se vor aplica măsurile de siguranță împotriva COVID-19? | DeStiut.ro

Citește și: Hackerii au încercat să fure taxe de transfer de 1 milion de lire sterline în timpul atacului cibernetic al unui club de fotbal din Premier League | DeStiut.ro

sursa