DE STIUTSANATATE

Medicamentele pe care trebuie sa le eviti in timpul pandemiei de COVID-19

Specialistii au intocmit o lista a medicamentelor pe care ar trebui sa le eviti in timpul pandemiei de coronavirus, pentru a nu-ti slabi starea de sanatate.

Autoritatile din domeniul sanatatii au observat ca foarte multe persoane folosesc medicamente care nu sunt asa de potrivite pentru a rezolva afectiunile cu care se confrunta, sau pentru a-si mentine sistemul imunitar unul puternic. Mai ales in aceasta perioada ar trebui sa fii foarte atent la pastilele pe care le administrezi.

Medicii au explicat ca medicamentele anti-inflamatorii sunt, de fapt, foarte periculoase: ele reprezinta un risc pentru persoanele cu boli cronice si pot scade foarte mult capacitatea de raspuns a sistemului imunitar:

Medicamentele anti-inflamatorii cresc riscul de complicatii atunci cand febra sau infectia sunt prezente in organism.

De asemenea, ei au precizat ca paracetamolul este cea mai buna pastila, care nu trebuie sa iti lipseasca din casa, deoarece el reduce febra fara sa aiba vreun efect secundar asupra inflamatiei.

Totodata, farmacistii au fost sfatuiti de catre autoritati sa indrume si sfatuiasca cumparatorii atunci cand cer ibuprofen sau aspirina, pentru a le reamintite riscurile.