DE STIUTINEDITSOCIALSTIRITechnologyTEHNOLOGIE

Noul cinematograf din Paris, realizat special pentru distanțarea socială, arată ca Senatul Galactic din seria Star Wars | DeStiut.ro

Noul cinematograf din Paris, realizat special pentru distanțarea socială, arată ca Senatul Galactic din seria Star WarsCredit: omacinema.com

Pandemia de coronavirus a forțat multe industrii din întreaga lume să se reinventeze sau să facă pur și simplu mișcări îndrăznețe pentru a se adapta la lumea drastic schimbată din 2020. Și pentru lanțurile de cinematografe de pe tot globul, schimbările aduse de pandemie au creat unde de șoc. Nenumărate teatre au fost nevoite să se închidă, ceea ce a dus la renașterea alternativelor distanțate social, precum teatrele drive-in.

Studiourile au fost, de asemenea, nevoite să întârzie sau să reevalueze la timp lansarea teatrală a unor astfel de filme atât de așteptate precum Mulan, Tenet, Wonder Woman 1984 și James Bond – No Time to Die. Unele studiouri aleg pur și simplu să lanseze filme prin intermediul platformelor de streaming, mai degrabă decât pe ecranul cinematografului.

Noul cinematograf din Paris, realizat special pentru distanțarea socială, arată ca Senatul Galactic din seria Star Wars

Noul cinematograf din Paris, realizat special pentru distanțarea socială, arată ca Senatul Galactic din seria Star Wars

O companie de cinema din Franța a lansat imagini conceptuale ale teatrelor sale, iar mulți internauți spun că designul SF te duce cu gândul la „cu mult timp în urmă, într-o galaxie îndepărtată.”

Oma Cinema este cea mai recentă companie care încearcă să revoluționeze cinematografia și să atragă publicul către cele mai interesante și avansate locuri de vizionare a filmelor, din punct de vedere al tehnologiei, relatează The Mind Unleashed.

De ani buni, companiile încearcă să se depășească reciproc în realizarea de noi avansări – de la ecranele IMAX, D-Box, 4DX și Luxe – în încercarea de a atrage publicul departe de ecranele lor mari 4K și de serviciile de streaming și de a-l face să plătească pentru experiența filmelor noi în moduri luxoase, confortabile și interesante.

Cu toate acestea, Oma Cinema speră să-și depășească competiția, practic așezând publicul în Senatul Galactic. „Întrucât toate cinematografele construite de mai bine de 50 de ani sunt similare și reproduc același aranjament al publicului, acest concept de cinematograf creează o experiență cinematografică în același timp intimă”, a scris pe site-ul companiei, Pierre Chican, arhitec cinematograf și fondatorul și CEO Oma Cinema. „[Va fi] spectaculos și captivant, unde fiecare loc din casă este cel mai bun loc din casă”, a adăugat el.

Noul cinematograf din Paris, realizat special pentru distanțarea socială, arată ca Senatul Galactic din seria Star Wars

În arta conceptuală lansată de companie, Oma Cinema a eliminat coridoarele tradiționale și le-a înlocuit cu poduri circulare umplute cu mici grupuri de locuri. Întrucât utilizatorii de social media au subliniat rapid, asemănarea dintre noile teatre și camera legislativă Imperială din seria Star Wars ale lui George Lucas este neîndoielnică.

„Mi-ar plăcea foarte mult să vizitez următorul film Fast & Furious la Senatul Galactic”, a scris un utilizator Twitter. „Viitorul filmului stă într-un teatru care arată ca Senatul Galactic din Star Wars”, a observat un alt utilizator, în timp ce un al treilea utilizator a dat replica: „Trăim un prequel al seriei Star Wars. Aparent, pandemia va duce la crearea Senatului Galactic?”

Cu toate acestea, concepția Oma Cinema este probabil mult mai interesantă decât treburile necugetate și senile ale Senatului Galactic. Când se va deschide în sfârșit anul viitor, va oferi „cutii de ospitalitate VIP-Corporate, servicii de masă pe toate platformele sau selectate și acces exclusiv VIP la lounge și bar.”

Citește și: Oamenii de știință au surpris prima fotografie directă cu o stea asemănătoare soarelui însoțită de două planete | DeStiut.ro

Compania explică: „Mult mai mult decât natura spectaculoasă a arhitecturii, configurația originală a camerei a fost proiectată pentru a oferi spectatorilor o experiență audio și vizuală excepțională, proiectând o imagine fără distorsiuni. Oma este o experiență pe care nu o vei uita niciodată.”

Cu toate acestea, noul concept al Oma Cinema ar putea fi un mod strălucit de a redeschide teatrele, menținând în continuare ghidul de distanțare fizică menit să țină sub control pandemia COVID-19.

Citește și: Apple „adaugă teleobiectivele periscop la telefoane” | DeStiut.ro

Citește și: Urșii polari, pe cale de dispariție până la sfârșitul acestui secol! Explicația cercetătorilor | DeStiut.ro

sursa