DE STIUTINEDITPOVESTI DE VIATA

Sfatul celui mai în vârstă bărbat în viață. FOTO/VIDEO: Are aproape 113 ani și e tot timpul cu zâmbetul pe buze

Cel mai în vârstă bărbat din lume ne sfătuiește să nu ne enervăm și să-ți păstrezi un zâmbet pe față. Acesta este secretul vieții îndelungate, după spusele bărbatului care mai are 20 de zile până la încredibila vârstă de 113 ani, relatează DailyMail.

Un fost fermier japonez a fost desemnat cel mai bătrân bărbat din lume astăzi la 112 ani și 344 de zile – și a spus că secretul pentru o viață lungă este „să nu te enervezi și să îți păstrezi un zâmbet pe față”.

Chitetsu Watanabe a primit un certificat de la Guinness World Records la căminul de bătrâni din Niigata, orașul din nordul Japoniei. Bărbatul s-a născut în acest oraș în anul 1907.

Bărbatul are cinci copii și a fost muncitor pe o plantație de trestie de zahăr. Din cauza vârstei înaintate, acesta si-a pierdut toți dinții, dar nu și simțul umorului.

Watanabe obișnuia să crească copaci bonsai și avea o colecție de aproximativ 100 pe care o expunea. După ce a absolvit școala agricolă, s-a mutat în Taiwan, a lucrat pe o plantație de trestie de zahăr și a locuit acolo timp de 18 ani împreună cu soția sa Mitsue și cei cinci copii.

Bărbatul a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial iar apoi s-a întors la Niigata unde a lucrat într-un birou guvernamental până la pensionare.

Anterior, cel mai longeviv bărbat a fost Masazo Nonaka, de asemenea japonez, care a murit anul trecut la vârsta de 113. Acesta era cu patru ani mai tânăr decât cea mai în vârstă persoană viețuitoare din lume, Kane Tanaka, o femeie japoneză de 117 ani.