DE STIUTSANATATESTIRI

Suedia, țara care ar putea atinge imunitatea de grup în timpul pandemiei de COVID-19 | DeStiut.ro

Suedia, țara care ar putea atinge imunitatea de grup în timpul pandemiei de COVID-19

Suedia refuză să închida școlile și restaurantele, iar acum ar putea atinge imunitatea de grup. Deși încă nu există un vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit Emanuelkarlsten.se, epidemiologul suedez, Anders Tegnell, este de părere că Suedia a început deja să obțină imunitatea de grup, în special în Stockholm.

Suedia, țara care ar putea atinge imunitatea de grup în timpul pandemiei de COVID-19

Potrivit COVID-19 Tracker, pană acum, Suedia a înregistrat 15,322 de infectări dintre care 1,765 de decese și 550 de însănătoșiri. Guvernul se bazează pe responsabilitatea cetățenilor, astfel lasându-i liberi: restaurantele, barurile, locurile de joacă și școlile rămân deschise, lucru controversat în întreaga lume. Potrivit Ministrului de Externe, Ann Linde, strategia Suediei este următoarea:Fără izolare și ne bazăm foarte mult pe responsabilitatea fiecărui cetățean.” Această decizie a fost criticată dur de Președintele SUA, Donald Trump: „Suedia a făcut asta, imunitatea de grup. Suedia are mari probleme acum”

Suedia, țara care ar putea atinge imunitatea de grup în timpul pandemiei de COVID-19
21.04.2020

„Cred că Suedia se descurcă foarte bine„, a spus Anders Tegnell pentru Expressen, publicație afiliată CNN, astfel respingând criticile aduse de Donald Trump. „Produce rezultate bune așa cum a făcut mereu. Până acum sistemul de sănătate suedez se descurcă fantastic cu pandemia„.

Citește și: Abandonat la naștere pe o cale ferată circulată… Povestea incredibila de viață a lui Valentin Perduș, copilul nimănui care a devenit medic rezident | DeStiut.ro

Suedia, țara care ar putea atinge imunitatea de grup

Conform Mediafax, epidemiologul Anders Tegnell a declarat următoarele: „Avem motive să credem că am ajuns cel puțin la jumătatea drumului în obținerea imunizării de grup fără blocaje sociale, prin urmare, se pare că suntem destul de aproape de acest obiectiv în anumite părți din Suedia […] Nu știm exact când, deoarece depinde de felul în care continuă să se dezvolte. Și imunitatea de grup nu are un buton de pornire și de oprire care să facă totul să se oprească brusc. […] Este greu de spus dacă se va atinge prima dată imunizarea de grup sau un vaccin. Dar eu aș paria pe faptul că vom atinge acel nivel de imunizare înainte ca un vaccin sa fie disponibil. Cu toate acestea, un vaccin va fi oricum important pentru protejarea grupurilor vulnerabile.

Cronologia celor mai grave epidemii și pandemii din istorie

Citește și: Un savant rus s-a injectat cu o bacterie veche de 3,5 milioane de ani | DeStiut.ro

Citește și: Boris Johnson a cedat și Marea Britanie închide şcolile, pe termen nedeterminat

sursa