ALIMENTATIEDE STIUTLIFE STYLESANATATESTIRI

„Uleiul de palmier este darul lui Dumnezeu”, susține Malaezia, în timp ce combate criticile cu un nou slogan | DeStiut.ro

„Uleiul de palmier este darul lui Dumnezeu”, susține Malaezia, în timp ce combate criticile cu un nou slogan

Malaezia a spus că va promova un nou slogan în întreaga lume pentru a lupta împotriva criticilor tot mai mari cu privire la impactul negativ al uleiului de palmier asupra mediului. Cel de-al doilea mare producător și exportator de petrol din lume a spus că este „angajat” pentru o campanie internațională de combatere a îngrijorărilor în legătură cu produsul.

Sloganul – Uleiul de palmier este darul lui Dumnezeu – a fost deja introdus de Malaezia la nivel național. Grupurile de mediu spun că producția de ulei de palmier este responsabilă pentru defrișarea excesivă, uciderea animalelor pe cale de dispariție și distrugerea habitatelor sălbăticești.

Anul trecut, UE a decis să elimine treptat combustibilii de transport pe bază de palmier din sectorul său de energie regenerabilă până în 2030 și trebuie să stabilească noi limite de siguranță alimentară la uleiurile vegetale rafinate. În ciuda acestui fapt, ministrul guvernului malaezian, Willie Mongin, a declarat: „Guvernul se angajează să promoveze noul slogan local și internațional”.

„Uleiul de palmier este darul lui Dumnezeu”, susține Malaezia, în timp ce combate criticile cu un nou slogan

„Uleiul de palmier este darul lui Dumnezeu”, susține Malaezia

Produsul controversat este un tip de ulei vegetal. Provine din fructe cu ulei de palmier și este utilizat în multe alimente și articole de uz casnic disponibile în magazine, precum cereale, ciocolată, agenți de curățare, pastă de dinți și șampoane. Malaezia și Indonezia reprezintă mai mult de 85% din oferta mondială. Există alte 42 de țări care produc și ulei de palmier.

Malaezia trebuie să urmeze Indonezia în procesul judecătoresc al Organizației Mondiale a Comerțului împotriva UE după ce a interzis biocombustibilul pe bază de palmier. Uleiul de palmier este al patrulea mare produs exportat din Malaezia. Acesta a reprezentat 4,4% din totalul exporturilor țării în prima jumătate a acestui an.

Citește și: Din septembrie, nemții dau startul concertelor LIVE! Cum se vor aplica măsurile de siguranță împotriva COVID-19? | DeStiut.ro

Conform World Wide Fund for Nature (WWF), defrișarea cauzată de agricultura de produse precum uleiul de palmier „distruge habitatul speciilor deja pe cale de dispariție” și contribuie la schimbările climatice prin „aruncarea a milioane de tone de gaze cu efect de seră în atmosferă.

În 2004, a fost formată Masa Rotundă a Uleiului de Palmier Durabil și care certifică printr-un articol daca a fost produs pe baza unei criterii. Este alcătuit din membri din 94 de țări și a fost creat pe fondul preocupărilor crescânde cu privire la impactul pe care uleiul de palmier l-a avut asupra mediului și animalelor.

Citește și: Mark Zuckerberg devine al treilea cel mai bogat om din lume | DeStiut.ro

Citește și: Cum locuiesc oamenii în apartamente înghesuite de 2 metri pătrați din Hong Kong? Imagini incredibile | DeStiut.ro

sursa