SANATATE

Virozele respiratorii. Plantele care vindeca aceste afectiuni

Virozele respiratorii sunt afectiuni produse de catre virusuri. Un virus este de cele mai multe ori introdus in organism prin intermediul mainilor murdare cu care ne atingem ochii, nasul si gura. Foarte multe persoane confunda virozele respiratorii cu infectiile respiratorii. Fata de viroze, infectiile respiratorii sunt cauzate de catre bacterii si in privinta acestora, au efect antibioticele.

Virozele nu pot fi tratate cu antibiotic si se recomanda administrarea unor tratamente cu efect antiinflamator care reduc simptomele prezente.

Iata cateva tratamente naturiste cu efect antiinflamator si antiseptic care trateaza virozele respiratorii:

  • Busuiocul – este recomandat sub forma de ceai in jur de 4-5 cani pe zi si poate fi folosit si in inhalatii sub forma de decoct, mai ales in faza de debut.
  • Ceapa – este recomandata sub forma de suc: o poti combina cu suc natural de morcov in aceasta proportie: 100 ml de suc de morcov + 20 ml de suc ceapa.
  • Eucaliptul – este foarte eficient in inhalatii. Se poate adauga sub forma de ulei esential sau de frunze ale plantei in apa clocotita.
  • Echinacea – se poate folosi sub forma de extract, de tinctura, ceai sau comprimate( administrate de 3 ori pe zi). Planta apara organismul de infectii, imbunatateste sistemul imunitar si elibereaza si decongestioneaza caile respiratorii.
  • Ghimbirul – il poti da pe razatoare si amesteca cu miere, se recomanda consumul a trei linguri de amestec pe zi. De asemenea, il poti consuma si sub forma de ceai, preparat din radacina proaspata sau ghimbir pudra infuzate in apa clocotita.
  • Frectii pe piept – un amestec eficient este de flori de lavanda( 40g), frunze de menta( 20 g), frunze de salvie( 20 g), cimbrisor( 10 g), fructe de ienupar( 10 g). Intr-un litru de otet se adauga cantitatile de plante si se lasa la macerat o saptamana, apoi se fac frectii pe piept seara, inainte de culcare.