CelebritiesDE STIUTEntertainmentLIFE STYLEPOVESTI DE VIATASANATATESTIRI

Cum a fost salvat Frank Sinatra la naştere de bunica lui, după ce medicul l-a lăsat aproape mort | DeStiut.ro

Cum a fost salvat Frank Sinatra la naştere de bunica lui, după ce medicul l-a lăsat aproape mortCredit: Gab Archives

Frank Sinatra s-a născut la data de 12 decembrie 1915, în Hoboken, New Jersey. Orașul Square Mile iubește atât de multe „Sinatrabilia”, încât este posibil să faci un tur complet de mers pe jos Sinatra vizitând toate siturile și colțurile cumva care încă mai au amprentele sale: casele în care a trăit – sau părinții săi, școlile la care a participat, cluburile în care a cântat.

Francis „Frankie” Albert a fost fiul lui Anthony Martin Sinatra și al Nataliei – alias Dolly – Garavente. El provenea dintr-o familie siciliană, ea își avea rădăcinile în Genova: un amestec de Italia de Nord și de Sud care s-a răspândit mai mult decât o dispută între cele două familii, dar a avut cel mai bun rezultat în copilul Frank, care a topit diferențele și a adăugat ingredientul american. Chiar dacă totul putea fi terminat înainte de a începe.

Frank s-a născut în casa sa de atunci a familiei, la 415 Monroe Street, pe 12 decembrie 1915. Mama și bunica sa Rosa erau cele care se ocupau de el, plus un medic convocat pentru această ocazie: păcat că era nervos și panicat și literalmente s-a speriat când Frank prindea viață.

Cum a fost salvat Frank Sinatra la naştere de bunica lui, după ce medicul l-a lăsat aproape mort

Frank Sinatra avea cu puţin peste şase kilograme atunci când a apărut pe lume, în bucătăria unui apartament. Problemele au apărut atunci când medicul a fost nevoit să folosească forcepsul pentru a uşura naşterea mamei. Însă acea unstensilă i-a deteriorat obrazul stâng, gâtul şi în special urechea şi timpanul. Dar rau abia acum urma să vină: băiețelul nu respira.

Citeste si: Netflix lansează trailer-ul pentru „Blood Brothers”, documentarul despre prietenia dintre Muhammad Ali si Malcolm X | DeStiut.ro

Din fericire, bunica Rosa a știut ce să facă și a făcut-o repede: l-a luat pe Frank din mâinile medicului și s-a repezit la chiuvetă, lăsând apa rece să curgă masiv pe bebeluș, apoi l-a bătut ușor pe spate. Șocul a făcut minunea, Frank a plâns puternic și clar. Vocea s-a născut în sfârșit.

Cântăreţul şi actorul Frank Sinatra a avut multe melodii şi albume de succes şi a continuat să apară în zeci de filme. A câştigat şi un Oscar pentru cel mai bun rol secundar în pelicula cinematografică „De aici până la eternitate” (1953). Câteva dintre melodiile celebre sunt „Love and Marriage”, „Killing me softly”, „Strangers in the night”, „My way” şi „New York, New York”.

Sursa

Citeste si: Omul crescut de lupi într-o peșteră recunoaște că este dezamăgit de viața umană! | DeStiut.ro

Citeste si: Derinkuyu, cel mai adânc oraș subteran din Turcia unde puteau locui 20,000 de oameni | DeStiut.ro

Citeste si: Locuitorii apelor. Viața incredibilă a celor 250.000 de rezidenți din Makoko, Nigeria | DeStiut.ro