DE STIUTLIFE STYLEPOVESTI DE VIATASANATATESOCIALSTIRITravel

Aproape 1,5 milioane de israelieni din 9,3 milioane de locuitori ai țării au primit a treia doză | DeStiut.ro

Aproape 1,5 milioane de israelieni din 9,3 milioane de locuitori ai țării au primit a treia doză.

O a treia doză de vaccin COVID-19 Pfizer a îmbunătățit semnificativ protecția împotriva infecțiilor și a bolilor grave în rândul persoanelor cu vârsta de și peste 60 de ani din Israel, comparativ cu cei care au primit două doze, a concluzionat Ministerul Sănătății într-un comunicat duminică.

Datele au fost prezentate joi (19 august) la o reuniune a unui grup de experți în vaccinare din minister și încărcate pe site-ul său web duminică, deși detaliile complete ale studiului nu au fost publicate.

Descompunând statistici din Institutul Israelian Gertner și Institutul KI, oficialii ministerului au declarat că, în rândul persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste, protecția împotriva infecției oferită de la 10 zile după a treia doză a fost de patru ori mai mare decât după două doze.

O a treia doză pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani a oferit o protecție de cinci până la șase ori mai mare după 10 zile în ceea ce privește bolile grave și spitalizarea. Această grupă de vârstă este deosebit de vulnerabilă la COVID-19 și în Israel a fost prima grupă care a fost inoculată când a început vaccinarea la sfârșitul lunii decembrie.

Citește și: Forţele Aeriene Române au mai evacuat un român din Kabul, iar alți 14 au ajuns la aeroport | DeStiut.ro

Citește și: „Arca lui Noe vegetală”! Rezerva Mondială de Semințe, un proiect unic în lume, care ar putea ajuta la supraviețuirea omenirii! | DeStiut.ro

În ultimele săptămâni, Ministerul Sănătății a declarat că imunitatea a scăzut în timp și pentru vârstnici și pentru tineri. Majoritatea persoanelor vaccinate care s-au îmbolnăvit grav în Israel aveau peste 60 de ani și aveau condiții de sănătate precare.

Israelul a început să administreze a treia doză la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, pe 30 iulie. Joi a scăzut vârsta de eligibilitate pentru un rapel la 40 și a inclus femeile însărcinate, profesorii și lucrătorii din domeniul sănătății sub această vârstă. A treia doză se administrează numai celor care au primit a doua lovitură cu cel puțin cinci luni în urmă.

Statele Unite au anunțat planuri de a oferi doze de rapel tuturor americanilor, citând date care arată o protecție diminuată. Canada, Franța și Germania au anunțat, de asemenea, campanii de rapel.

Luptând împotriva unui focar al variantei Delta din iunie, Israel are în prezent una dintre cele mai mari rate de infecție pe cap de locuitor din lume. Aproape 1,5 milioane de oameni din 9,3 milioane de locuitori ai țării au primit a treia doză.

Sursa

Citește și: Cum a fost salvat Frank Sinatra la naştere de bunica lui, după ce medicul l-a lăsat aproape mort | DeStiut.ro

Citește și: Locuitorii apelor. Viața incredibilă a celor 250.000 de rezidenți din Makoko, Nigeria | DeStiut.ro

Citește și: 10 simptome ciudate din timpul sarcinii care sunt total normale | DeStiut.ro