DE STIUT

Ecranele telefoanelor mobile: un potential inceput pentru infectia cu coronavirus

Ecranele telefoanelor mobile sunt un potential drum spre infectia cu coronavirus. A fost observat ca virusul poate ramane in stare activa pe un telefon mobil timp de o saptamana.

Specialistii in medicina si cercetare ne sfatuiesc sa ne curatam telefoanele cu dischete imbibate in alcool sanitar cat de des putem. Reziduurile din tuse sau stranut care ajung pe suprafata unui telefon rezista timp de 10 zile, perioada in care poti fi contaminat cu virusul.

Expertii ne avertizeaza ca pe suprafetele dispozitivelor mobile virusii care ajung pot lua o amploare mult mai mare, asa ca ar fi bine, de cel putin doua ori pe zi sa ne dezinfectam telefoanele cu alcool sanitar.  „Poti sa iti speli mainile cat de bine si cat de des, dar daca continui sa iti atingi telefonul care este infectat, totul este in zadar. Asa se formeaza drumul spre infectarea ta.”, a declarat unul dintre profesorii universitari in medicina, William Keevil.

Astazi, in Romania, al 6-lea pacient infestat cu coronavirus, a fost trimis la Clinica de Boli Infectioase din Iasi pentru a fi tratat. Este vorba despre o persoana de 71 de ani, din Suceava. Pacientul s-a intors pe 28 februarie din Lombardia. Secretarul de Stat din Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru a spus ca barbatul are si alte probleme de sanatate. El a precizat ca va fi facuta o ancheta epidemiologica a pasagerilor din autocarul cu care s-a intors barbatul din Italia si vor fi plasati in carantina.

La momentul actual, in tara noastra se afla 11311 de persoane in carantina. Alege sa te protejezi din toate punctele de vedere de aceasta boala care are o amploare din ce in ce mai mare la nivel mondial. Ia toate masurile de precautie, pentru ca sanatatea ta sa fie in siguranta!