INEDITPOVESTI DE VIATA

L-au găsit pe acest băiețel în vârful munților. Muncește ca paznic la oi și a izbucnit în plâns când a văzut ciocolată

Imaginea cu băiețelul de doar câțiva anișori care e paznic la oi în vârful munților, te mișcă până la lacrimi. Copilul, care stă zi de zi şi păzeşte oile pe dealurile comunei din județul Caraș-Severin, izbucnește în plâns atunci când i se oferă câteva dulciuri.

Deși e copleșit de emoții, cel mai probabil pentru el aceasta este cea mai fericită zi din viața lui de până acum.

Majoritatea localnicilor din comuna Şopotu Nou, judeţul Caraş-Severin, practică agricultura. Dacă într-un an vremea nu ține cu ei și nu se face porumbul sau cartoful, oamenii abia mai au ce mânca. Sunt la limita existenței.

Aceștia depind doar de ce le oferă pământul pe care îl cultivă și cele câteva animale pe care le cresc pe lângă casă. Principala lor sursă de venit o reprezintă subvenţiile agricole pentru zone defavorizate.

Părinţii sunt neputincioşi la nevoile copiilor, pe care îi au în grijă şi la cele ale propriilor părinţi, cărora nu pot să le aline bătrânețea din cauza neajunsurilor.

Această fotografie a fost făcută în timpul unei acțiuni umanitare organizate de clubul Off-Road Adventure România din Bucureşti. De peste 15 ani, membrii clubului au ales să își ajute semenii și duc ajutoare în satele pierdute din Munţii Banatului. Aceștia au reușit să strângă 35.000 de lei, cu care au cumpărat tone de alimente, haine, produse de igienă, jucării şi rechizite pe care le-au dăruit celor care aveau mai mare nevoie.

La acțiunea din Şopotu Nou au participat aproximativ 100 de persoane, cu 40 de maşini de teren şi trei dubiţe de marfă. Distanţa dintre Bucureşti şi comuna Şopotu Nou este de aproape 460 de kilometri.