DE STIUTINEDITPOVESTI DE VIATASTIRI

Mult râvnita comoară de 1 milion de dolari a lui Forrest Fenn, ascunsă în Munții Stâncoși de un deceniu, a fost găsită | DeStiut.ro

Mult râvnita comoară de 1 milion de dolari a lui Forrest Fenn, ascunsă în Munții Stâncoși de un deceniu, a fost găsită

CNN – Mii de oameni s-au aventurat în Munții Stâncoși în ultimul deceniu în căutarea unei comori pline cu aur, rubine, smaralde și diamante. Până la urmă, avetura a luat sfărșit. Comoara a fost găsită.

Forrest Fenn, colecționar de artă și antichități în vârstă de 89 de ani, cel care a creat faimoasa vânătoare de comori, a făcut anunțul duminică, pe site-ul său: „Era sub cerul liber, în vegetația bogată din pădurile Munților Stâncoși și nu s-a mișcat din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani. Nu știu cine e persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a condus la locul precis”.

Comoara a fost găsită acum câteva zile de un bărbat care a dorit să rămână sub anonimat (să-l numim Indiana Jones al vremurilor noastre). El a dovedit că a găsit comoara trimițându-i lui Forrest Fenn o fotografie cu marea lui descoperire. Comoara estimată la peste 1 milion de dolari a fost metoda lui Fenn de a îndemna oamenii să exploreze natura și de a da speranță oamenilor care au fost afectați de Marea Recesiune din 2007 – 2009.

Indiciile care au dus la descoperirea locației comorii au fost incluse într-o poezie de 24 de versuri, publicată în 2010 în autobiografia colecționarului,The Thrill of the Chase. Forrest Fenn a estimat că în jur de 350.000 de oameni din toată lumea au plecat în căutarea acestei comori, precizează Santa Fe New Mexican. Unii dintre oamenii care s-au aventurat în această vânătoare, au renunțat la locurile de muncă pentru a se dedica trup și suflet, iar alții, din păcate, au și murit.

Citește și: 10 accidente științifice care au dus la mari descoperiri | DeStiut.ro

Mult râvnita comoară de 1 milion de dolari a lui Forrest Fenn, ascunsă în Munții Stâncoși de un deceniu, a fost găsită

„În ultimii doi ani, două persoane au murit, două au fost salvate la limită, mai multe au fost însoțite de forțele de ordine locale și federale, iar altul i-a spus soției sale azi că a fost rănit, dar nu a precizat unde a fost”, a postat Gallatin County Sheriffțs Office pe Facebook, anul trecut. „Acești oameni erau toți în apropierea Parcului Național Yellowstone și toți căutau comoara lui Forrest Fenn”, relatează un comunicat CNN.

Ce se va întampla acum cu comoara care cântărește 19kg (9kg cufărul și alte 10kg comorile)?… Deocamdată nu este clar ce se va întampla acum cu ea…

„Îi felicit pe miile de oameni care au participat la această căutare și sper că vor continua să fie atrași de ideea de a face alte descoperiri”, a spus Forrest Fenn pe site-ul său.

Citește și: Cea mai mare cupolă cu vitralii: Biblioteca Județeană Râmnicu Vâlcea intră în Cartea Recordurilor | DeStiut.ro

Citește și: Falx Dacica, arma înspăimântătoare a antichităţii, emblema personalităţii şi faimei războinicilor daci | DeStiut.ro

sursa