DE STIUTEntertainmentMoviesSTIRI

Netflix a anunțat lansarea ultimului sezon „La Casa de Papel”! Este serialul bazat pe întâmplări reale? | DeStiut.ro

Netlix anunță cea de-a 5-a și ultima parte din „La Casa de Papel” (a.k.a. „Money Heist”) - Când încep filmările?Credit: La Casa de Papel/Netflix

Serialul Netflix La Casa de Papel revine pe 3 septembrie cu prima parte a celui de-al cincilea și ultimul său sezon.

Este firesc să ne întrebăm dacă poveștile captivante – care deseori sunt atât de vii încât par reale – se bazează pe evenimente din viața reală. Răspunsul scurt? Nu, comploturile sunt total fictive. Cu toate acestea, există aspecte importante ale spectacolului, care își au originea în istorie, artă și filozofie.

Începând din sezonul 1, tâlharii s-au deghizat cu măști care seamănă cu artistul spaniol Salvador Dalí, care purta într-un mod inedit o mustață exagerată. De ce fața lui Dalí? Ei bine, o mare parte din opera lui Dalí a fost creată în timpul mișcării Dada din Zurich, care, potrivit Tate, a avut loc la începutul secolului al XX-lea și a fost vorba despre respingerea societății capitaliste moderne.

Netflix a anunțat lansarea ultimului sezon „La Casa de Papel”! Este serialul bazat pe întâmplări reale?

În consecință, filosofiile lui Dalí se aliniază la „crezul” hoților din La Casa de Papel. Pe lângă faptul că vor să se îmbogățească, hoții intenționează de fapt să le aducă banii înapoi oamenilor.

În plus, publicul aude în mod regulat versiunea lui Manu Pilas a piesei „Bella Ciao” pe tot parcursul spectacolului. „Bella Ciao” ​​este la fel de deliberat ca măștile Dalí. Conform „Arts and Terror” a lui Vladimir L. Marchenkov, „Bella Ciao” ​​este un cântec popular italian care a fost adoptat ca imn al rezistenței antifasciste.

„Este o piesă care a făcut întotdeauna parte din coloana sonoră a vieții mele. Un cântec care îmi amintește de copilărie și pe care toată lumea îl cunoaște, un imn al rezistenței ca și seria, atât timp cât există rezistență există speranță chiar dacă nu au nici cea mai mică idee dacă reușesc să iasă de acolo.”

Álex Pina, creatorul serialului, pentru NSS Mag

Citește și: Lady Gaga strălucește în trailer-ul noului ei film, „House of Gucci”, alături de Adam Driver, Salma Hayek și Jared Leto | DeStiut.ro

Pe lângă împrumuturile din istorie, Money Heist – cupopularitatea sa enormă globală – influențează, de asemenea, cultura în timp real. Spectacolul nu este pur și simplu despre tâlhari de bănci, ci și o poveste despre rezistență. Drept urmare, de la premiera sa în 2017, Money Heist a fost difuzat în timpul protestelor. În 2019, de exemplu, echipajul Dalí – costum inspirat a fost purtat de protestatari care cer ca guvernatorul Puerto Rico, Ricardo Rosselló să demisioneze.

Money Heist imita viața, iar acum viața imită Money Heist. Și în timp ce escapadele La Casa De Papel de la Monetărie și Banca Națională a Spaniei nu sunt reale, au existat o mulțime de jafuri adevărate de aflat după terminarea spectacolului.

Sursa

Citește și: Noile iMac-uri colorate ale Apple au un design mai elegant și cipul M1 | DeStiut.ro

Citește și: Top 10 tuneluri secrete și pasaje subterane din Irlanda | DeStiut.ro