DE STIUTEntertainmentINEDITSTIRITechnologyTEHNOLOGIE

Noile iMac-uri colorate ale Apple au un design mai elegant și cipul M1 | DeStiut.ro

Noul model de 24 de inci este doar puțin mai mare decât ultimul de 21,5 inci

Noile iMac-uri colorate ale Apple au un design mai elegant și cipul M1Credit: YouTube via Apple

Cipul M1 al Apple se îndreaptă în sfârșit spre iMacs, împreună cu o serie de alte upgrade-uri mult așteptate. Cel mai recent lot de iMac-uri readuce în cele din urmă culoarea în computerele desktop ale companiei, cu o serie de huse pastelate. Încep cu un model de 24 de inci, despre care Apple spune că este doar puțin mai mare decât precedentul computer de 21,5 inci.

Noul design elegant are rame mult mai subțiri pe afișajele lor de retină 4.5K, precum și o carcasă spate complet plană. Spuneți adio de la cocoașa iMac și salut la un PC all-in-one mult mai modern. În ceea ce privește alte upgrade-uri, noile iMacs oferă camere FaceTime 1080p actualizate cu senzori de imagine mai mari. Vor putea lucra împreună cu procesorul M1 pentru a gestiona balansul de alb, reducerea zgomotului și setările de expunere.

Există, de asemenea, trei microfoane care pot utiliza formarea fasciculului pentru a reduce zgomotul de fond, precum și o configurație mai mare a difuzoarelor, inclusiv două unități de bas și un tweeter mic. Aceste iMac-uri sunt cu siguranță o actualizare solidă a designului peste lot, care nu s-au schimbat prea mult de la revigorarea unibody din 2012. Dar este un pic dezamăgitor faptul că Apple nu a împins acele cadre ale ecranului chiar mai departe. „Bărbia” de sub ecran, în special, pare inestetică în 2021.

Citește și: Noua tastatură Magic aduce Touch ID tuturor Mac-urilor M1 | DeStiut.ro

Noile iMac-uri colorate ale Apple au un design mai elegant și cipul M1
Credit: YouTube via Apple

Desigur, adevăratul motiv pentru care ai vrea aceste noi iMac-uri este cipul M1. Așa cum am văzut în recenziile M1 MacBook Air și MacBook Pro, siliconul Apple a oferit o creștere semnificativă a performanței față de hardware-ul Intel x86. Va fi interesant să vedeți cât de bine funcționează M1 într-o mașină mult mai mare, unde nu trebuie să vă faceți griji cu privire la consumul de energie.

Un alt beneficiu: mult mai puțină căldură și zgomot. Apple spune că noile iMac-uri sunt cu 50% mai silențioase decât ultimele modele, datorită unei perechi de ventilatoare mai mici. Bineînțeles, Apple oferă, de asemenea, noi tastaturi Magic colorate pentru a merge alături de noile sale computere. Ele arată similar cu tastaturile anterioare ale companiei, cu excepția faptului că acum există suport opțional TouchID pentru iMac-urile de ultimă generație. Aceasta este o premieră pentru gama all-in-one Apple.

Citește și: Noul Pașaport al călătorului: aplicația mobilă IATA Travel Pass! Când va fi disponibilă în România? | DeStiut.ro

Noul iMac de 24 inch este disponibil la comandă din 20 aprilie, începând de la 1.299 USD cu un GPU cu 7 nuclee (clienții educaționali îl pot achiziționa pentru 1.249 USD). GPU-ul cu 8 nuclee mai puternic începe de la 1.499 USD (sau 1.399 USD pentru educație). Acest model mai scump include, de asemenea, trei porturi USB 3, pe lângă cele două porturi Thunderbolt ale modelului de bază și o mufă Ethernet.

sursa

Citește și: Unul dintre liderii agtech la nivel mondial, AGRIVI, își întărește echipa de management din România | DeStiut.ro

Citește și: Cercetătorii au creat roboții vii, care au memorie proprie și se pot asambla singuri | DeStiut.ro

Citește și: Nooka Space, rețeaua de birouri de proximitate inteligente și mobile, vine în România! | DeStiut.ro