DE STIUTINEDITLIFE STYLESTIRITechnologyTEHNOLOGIE

Noua tastatură Magic aduce Touch ID tuturor Mac-urilor M1 | DeStiut.ro

Noua tastatură Magic aduce Touch ID tuturor Mac-urilor M1Credit: AppleInsider

Noua tastatură Magic anunțată de Apple pentru Mac-uri, care vine echipată cu un senzor Touch ID, este compatibilă cu toate mașinile MacOS care rulează un cip M1. Deocamdată, este disponibil numai cu iMac.

Prezentat alături de un iMac de 24 inch, Magic Keyboard este primul periferic wireless de la Apple care incorporează autentificarea Touch ID pentru conectarea la MacOS, achiziționarea de articole cu Apple Pay, interacțiunea cu aplicații terțe și multe altele.

După cum a remarcat bloggerul Rene Ritchie, tastatura poate fi utilizată de alte Mac-uri M1, permițând securitatea Touch ID pentru Mac mini și extinzând capacitățile MacBook Air și MacBook Pro de 13 inci. Deși cele două modele de laptop Apple Silicon au Touch ID integrate în butoanele de alimentare respective, nu a existat încă un înlocuitor comparabil pentru funcția în modul clapetă.

Trebuie remarcat faptul că implementarea este legată de enclava sigură a lui M1, ceea ce înseamnă că Magic Keyboard va funcționa ca o tastatură Bluetooth normală atunci când este conectat la un computer Intel Mac sau PC.

Citește și: Secretul lui Stonehenge: Constructorii au folosit teorema lui Pitagora cu 2.000 de ani înainte ca filozoful să trăiască? | DeStiut.ro

În prezent, Magic Keyboard este limitată la noul iMac de 24 inci, deși acest lucru s-ar putea schimba în viitor, deoarece Apple extinde de obicei disponibilitatea perifericelor sale. În starea actuală, cumpărătorii iMac pot alege dintre trei opțiuni diferite de tastatură Magic, inclusiv un model cu tastatură numerică și o versiune standard fără Touch ID.

sursa

Citește și: Începe vaccinarea anti-COVID în centrele mobile. Județele în care se demarează procesul | DeStiut.ro

Citește și: Programul Rabla începe pe 26 aprilie. Ce se schimbă față de anul trecut? | DeStiut.ro