STIRI

Poliția ia la rând locuințele românilor din Marea Britanie: Sunt vizate casele supra-aglomerate

Poliția ia la rând locuințele românilor din Marea Britanie: Sunt vizate casele supra-aglomerate

Potrivit cotidianului londonez Barking and Dagenham Post, polițiști și ofițeri de imigrație împreună cu reprezentanți ai consiliului local au descins la o casă închiriată pe numele unor români, în urma unor plângeri cu privire la numărul mare alcelor care locuiesc acolo.

În cele trei dormitoare ale casei din Chadwell Heath unde, potrivit legii, nu pot sta mai mult de cinci persoane, locuiau cel puțin opt, cinci bărbați și trei femei. Niciunul nu avea cheile de la locuință, motiv pentru care au fost somați să o părăsească în termen de șapte zile.

Într-o cameră erau cinci saltele, se arată în articolul menționat, iar locatarii pretindeau că sunt acolo de cu o noapte în urmă.

Poliția din Anglia face raiduri în locuințele românilor. Sunt vizate casele supraaglomerate!

Cei cinci au spus că au închiriat camera de la un chiriaș pe nume Constantin, tot român, și au spus că zece dintre ei au ajuns cu microbuzul săptămâna trecută.

La fața locului a fost prezent și un polițist român, care a fost și translatorul echipei de control. Pentru a-și dovedi eligibilitatea de a rămâne în Marea Britanie, cei controlați trebuie să demonstreze, pe parcursul unei luni, că sunt angajați cu forme legale, studenți, persoane auto-suficiente, persoane care desfășoară activități independente sau sunt în căutare de muncă, a declarat unul dintre ofițeri de imigrație.

VEZI SI: Primul român deportat din Marea Britanie pentru că nu a respectat regula de izolare la domiciliu | DeStiut.ro

La o altă casă locuită tot de români au fost găsiți 12 adulți care locuiau în trei camere, mult peste limita admisă de cinci persoane. Două saltele se aflau în magazia din grădină. Proprietarul a pretins că nu știa câți oameni locuiesc în casă.

Oficiali ai Consiliului Harrow au percheziționat o locuință din Edgware, nordul Londrei, în care trăiau mai mulți români, în urma sesizărilor vecinilor. Aceștia, scrie Daily Mail, s-au plâns că locuința este supraaglomerată și că oamenii de acolo au strâns un morman de gunoaie.

Poliția din Anglia face raiduri în locuințele românilor. Sunt vizate casele supraaglomerate!

Inspectorii au găsit 23 de oameni, toți români, înghesuiți în „paturi suprapuse” și împărțind o singură baie.

Apartamentul era închiriat pe numele unei familii de români, formată din cinci persoane, inclusiv un copil de două luni. Potrivit proprietarilor apartamentului, celelalte 23 de persoane ar fi subînchiriat camerele de la aceștia.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Harrow a declarat că ocupanții trăiau în “condiții îngrozitoare”, cu “umezeală și murdărie peste tot”. Proprietatea nu avea alarme de fum și a avut o curte infestată cu șobolani.

Toți ocupanții, inclusiv chiriașii oficiali au fost evacuați, a adăugat purtătorul de cuvânt.

VEZI SI: O însoțitoare de bord a devenit traficant de droguri după ce și-a pierdut slujba din cauza carantinei | DeStiut.ro

VEZI SI: Românii din Marea Britanie pot aplica pentru ajutorul de 697 lire sau 1.875 lire de la 1 noiembrie | DeStiut.ro