POVESTI DE VIATA

Ștefania are doar 10 ani dar deja muncește pentru visul ei: își dorește să meargă în excursie cu colegii de clasă

O eleva din judetul Prahova face efortul de a munci, la doar 10 ani, pentru a putea pleca in excursie cu colegii sai. Ea isi doreste foarte mult sa mearga in excursia organizata de scoala ei in cadrul programului „Scoala Altfel”, asa ca a inceput sa confectioneze bratari, pe care le vinde, pentru a-si putea achita excursia.

Bratarile facute de eleva, ce se afla in clasa a IV-a la Scoala Gimnaziala Podolenii Noi, au fost achizitionate atat de colegii ei, cat si de cadrele didactice, care o considera pe Stefania un model, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pentru a o putea sprijini, reprezentatii scolii la care fata invata au postat un filmulet pe Facebook, in care ea explica care a fost motivul pentru care a inceput sa confectioneze bratari.

„Ea e Stefania, un model pentru noi toti: adulti sau copii, tineri sau varstnici. Cand ai un vis, munceste si ti se va indeplini! Bravo, Stefania! Elevi ca tine ne dorim!”, a fost mesajul postat de unitatea de invatamant.

L-au găsit pe acest băiețel în vârful munților. Muncește ca paznic la oi și a izbucnit în plâns când a văzut ciocolată

Stefania provine dintr-o familie modesta, in care ambii parinti muncesc pentru a putea asigura traiul a 7 copii. Ea si-a dorit sa nu lipseasca din nicio excursie de pana acum, asa ca a inceput sa isi faca singura banii pentru cheltuiala. In filmuletul care a aparut pe retelele de socializare, ea explica calitatea si motivul muncii sale: „Am 10 ani. Sunt in clasa a IV-a si lucrez bratari. Sa stiti ca sunt de mare calitate. Uitati, incerc sa o rup, dar nu reusesc. Mai mult, va fac batai la maini. Lucrez pentru a-mi plati excursia.”

Efortul coplesitor a ajuns pana la directorul scolii pe care fata o frecventeaza, Iuliana Nedelcu, iar aceasta, alaturi de celelalte cadre didactice o sustin si o incurajeaza: „Stefania este in clasa a IV-a la scoala din Mehedinta. Este un copil istet, invata foarte bine. Este un exemplu. Provine dintr-o familie cu 7 copii.

Parintii se straduiesc, au amandoi serviciu, au casa. Bratarile pe care le face sunt cumparate de colegi, de noi, cadrele didactice. Am inteles ca a strans pana acum banii pentru excursie, acum strange pentru cheltuiala de acolo.”

Ea e Stefania, un model pentru noi toti: adulti, sau copii, tineri sau varstniciCand ai un vis, munceste si ti se va indeplini!Bravo, Stefania! Elevi ca tine ne dorim!

Publicată de Scoala Gimnaziala Podenii Noi pe Luni, 17 februarie 2020