DE STIUTSOCIALSTIRI

Camerele Parlamentului din Marea Britanie, locul unde restrictiile nu mai sunt valabile! | DeStiut.ro

Un sumbru Boris Johnson oferă Marii Britanii un nou plan pentru a opri virusul! Restricțiile pentru următoarele 6 luni!

În încercarea de a opri al doilea val de infecții care se răspândește în toată țara, premierul britanic Boris Johnson a anunțat la începutul acestei luni că toate barurile și restaurantele din Anglia vor trebui să își închidă ușile la ora 22:00. Cu toate acestea, aceste reguli nu se aplică barurilor și restaurantelor din interiorul Camerelor Parlamentului, a informat astăzi Times of London.

Barurile din Camerele Parlamentului din Marea Britanie au fost scutite de restricțiile stricte ale coronavirusului, care necesită închiderea spațiilor autorizate la ora 22:00. Alte reguli care obligă consumatorii să își înregistreze datele de contact la intrarea în baruri, precum și purtarea măștilor atunci când nu stau la masă, de asemenea, nu se aplică în interiorul Camerelor Parlamentului.

Locuitorii de pe întreg teritoriul Marii Britanii sunt obligați din punct de vedere legal să se autoizoleze începând din această săptămână în cazul în care ies pozitivi pentru coronavirus la testare sau dacă sunt contactați de serviciul de testare și urmărire. Contrar acestor noi reguli, se pare că peste 80% dintre locuitorii Marii Britanii nu se conformează recomandărilor de autoizolare atunci când au simptome sau au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv, relevă un studiu realizat de King’s College din Londra, conform Agerpres.

Citește și: Decesele de coronavirus trec de 1 MILION în întreaga lume | DeStiut.ro

Ancheta a arătat că numai 18,2% dintre persoanele care au raportat că au avut simptome de COVID-19 în ultimele şapte zile nu au ieşit din locuinţe de la apariţia manifestărilor bolii şi doar 11,9% au solicitat să fie testate.

Guvernul de la Londra a introdus săptămâna trecută amenzi de până la 10.000 de lire pentru încălcarea regulilor de autoizolare şi o indemnizaţie de sprijin de 500 de lire pentru angajaţii cu salarii mici care îşi pierd veniturile din cauza intrării în carantină. Motivele neconformării merg de la necunoaşterea recomandărilor guvernului până la incapacitatea de a identifica simptomele bolii.

Mai puţin de jumătate dintre participanţi au putut să identifice simptomele cheie ale COVID de tuse, febră, pierdere a gustului sau mirosului. Studiul a folosit date culese în intervalul 2 martie-5 august şi bazează pe 42.127 de răspunsuri de la 31.787 de participanţi cu vârste de peste 16 ani.

Citește și: Noi măsuri și restricții în Marea Britanie! Noi amenzi pentru refuzul auto-izolării au intrat în vigoare! | DeStiut.ro

Citește și: ”Situația este extrem de gravă!” Țările europene care instaurează din nou starea de urgență | DeStiut.ro

sursa