DE STIUTSANATATESOCIALSTIRI

”Situația este extrem de gravă!” Țările europene care instaurează din nou starea de urgență | DeStiut.ro

Cronologia celor mai grave epidemii și pandemii din istorie

Premierii Slovaciei si ai Republicii Cehe au anunțat că vor declara în această săptămână starea de urgență pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus deoarece au înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor de contaminare.

“Situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe”

– Igor Matovic, şeful guvernului slovac

Măsura ar urma să fie adoptată de guvern miercuri şi ar fi a doua de acest gen de la începutul pandemiei. Premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgenţă.

Citește și: Britanicii le duc dorul românilor! Fermierii britanici, disperați. Riscă să rămână cu recoltele pe câmp! | DeStiut.ro

Citește și: Noi măsuri și restricții în Marea Britanie! Noi amenzi pentru refuzul auto-izolării au intrat în vigoare! | DeStiut.ro

Începând cu 1 octombrie, toate evenimentele sportive, culturale și serviciile religioase vor fi interzise, iar căsătoriile și înmormântările vor fi autorizate numai dacă participanții fac dovada testului negativ pentru COVID-19. Restaurantele, barurile şi cafenelele vor închide la orele 22.00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.

Masca este deja obligatorie în Slovacia, în locurile publice, în interior. Având 5,4 milioane de locuitori, Slovacia a înregistrat 9.343 de infecţii cu coronavirus de la începutul pandemiei, iar 44 de pacienţi au decedat. Vineri, numărul contaminărilor zilnice a atins cifra record de 552.

Republica Cehă, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 65.313 cazuri confirmate de contaminare, dintre care 615 morţi.

Citește și: Atac sângeros cu maceta la Paris! Trei dintre cei patru oameni înjunghiați sunt în stare foarte gravă | DeStiut.ro

Citește și: Jeff Bezos, CEO Amazon, își șochează angajații: „Amazon va da faliment!” | DeStiut.ro

sursa