DE STIUTINEDITLIFE STYLESANATATESTIRI

Clujenii au inaugurat prima stație sport smart de bus din țara! | DeStiut.ro

Clujenii au inaugurat prima stație sport smart de bus din țara!

Sportul nu a fost niciodata mai distractiv! Clujenii fac 20 de genioflexiuni pentru a primi un bilet gratis de transport in comun. „Biletul de sănătate” este valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului și poate fi obținut în stația CTP de pe strada Memorandumului.

Sports Festival sunt inițiatorii „Biletului de sănătate” și eu sunt cei care susțin contravaloarea biletelor emise în cele 2 săptămâni de campanie. Cei care fac corect 20 de genunflexiuni în fața unui roboțel în 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Este prima stație smart de bus din țară. Softul aparatului care emite biletul identifică cu ajutorul unei camere video genuflexiunea făcută de participant și număra repetările.

”Campania de sănătate inițiată de Sports Festival este demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mișcarea și de a promova un stil de viață sănătos. Proiectul „Biletul de Sănătate” creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul câștigat, oamenii primind imediat o recompensă, un bilet gratuit de transport în comun. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu”

– Mirel Alexa, director executiv Sports Festival

Clujenii au inaugurat prima stație sport smart de bus din țara!

Potrivit acestuia, prin această inițiativă s-a dorit ca oamenii să fie aduși mai aproape de sport, de mișcare. ”În vremurile actuale de pandemie, când oamenii au stat mai mult în case și nu au avut voie să facă sport, această inițiativă vine să îi ajute să facă mișcare. O persoană poate lua câte bilete dorește, cu condiția să execute cele 20 de genuflexiuni pentru un bilet”, a explicat Mirel Alexa. În funcție de succesul primei stații smart, vor fi amplasate și altele în Cluj-Napoca.

Citește și: Maternitatea și nașterea în Marea Britanie: „Nu am plătit nicio liră pentru consultații, naștere, spitalizare sau medicamente!” | DeStiut.ro

Pilotul de raliuri, Cristiana Oprea a fost printre cei care au făcut 20 de genuflexiuni și a primit un bilet de transport în comun.”Am făcut puțină mișcare, dimineața cam asta fac de obicei, fac sport, mă antrenez. Experiența a fost super faină, te provoacă și mie îmi plac provocările. Eu nu sunt din Cluj, dar vin foarte des din București, și Clujul întotdeauna inventează lucruri faine. Sports Festival a venit cu o idee care îndeamnă oamenii să facă mișcare, ceea ce este foarte bine”, a spus sportiva.

Antrenorul de sport la clubul clujean ”The Box”, Maria Daud, a explicat că genuflexiunile ajută la întărirea musculaturii, a mușchilor fesieri, iar astfel, la menținerea corectă a poziției în timpul mersului. ”Este o mișcare de bază în sport, pe care toată lumea trebuie să o execute, de la cei mici la cei în vârstă. Pentru o genuflexiune corectă trebui să ai o poziție de start corectă, picioarele ușor depărtate, vârfurile spre exterior, iar trunchiul trebuie să rămână cât mai vertical posibil”, a explicat Maria Daud.

Proiectul ”Biletul de Sănătate” este inițiat de Sports Festival, cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Este dezvoltat de compania Life is Hard, în parteneriat cu Banca Transilvania, Compania de Transport Public Cluj Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Citește și: Primul român deportat din Marea Britanie pentru că nu a respectat regula de izolare la domiciliu | DeStiut.ro

Citește și: Românii din Marea Britanie pot aplica pentru ajutorul de 697 lire sau 1.875 lire de la 1 noiembrie | DeStiut.ro

Citește și: Un fenomen ciudat a apărut în masivul Ceahlău! Imaginea care dă fiori | DeStiut.ro

sursa