DE STIUTINEDITSTIRITravel

Un fenomen ciudat a apărut în masivul Ceahlău! Imaginea care dă fiori | DeStiut.ro

Un fenomen ciudat a apărut în masivul Ceahlău! Imaginea care dă fioriCredit: Facebook/Zbor peste Munții României

Un fenomen ciudat a apărut deasupra vârfului Toaca din masivul Ceahlău și a fost fotografiat de turiștii care admirau norii de deasupra muntelui. Fotografiile cu fenomenul apărut deasupra munților Ceahlău, o siluetă înconjurată de o aură, au fost distribuite pe rețelele de socializare și au intrat în atenția specialiștilor.

În timpul unei drumeții pe Vârful Toaca, o femeie a fotografiat o siluetă uriașă ce părea înconjurată de o aură colorată. Oamenii de știință spun că, deși rar și foarte spectaculos, fenomenul nu este necunoscut. Ei au precizat că acesta are și un nume, „Gloria”, care apare atunci când o persoană stă pe un vârf de munte având soarele în spate, iar în față un plafon de nori. Astfel, umbra sa, uriașă, se reflectă în ceaţă şi îi apare încadrată de un curcubeu.

Citește și: Murano, faimoasa sticlă care a colorat istoria | DeStiut.ro

Un fenomen ciudat a apărut în masivul Ceahlău! Imaginea care dă fiori
Credit: Facebook/Zbor peste Munții României

Apariție divină sau un fenomen rar în munții României

Imaginile și un comentariu despre acest fenomen au apărut pe contul de Facebook, Zbor peste Munții României cu un scurt comentariu: „Fenomenul denumit Gloria e un alt cadou pe care muntele ți-l poate oferi. Se vede ca un curcubeu circular și apare când te afli într-o zonă în ceață ori cu nori joși și ai soarele în spate. Spectacol!” În condițiile potrivite, umbra observatorului va fi proiectată în ceață. Lumina soarelui este reflectată înapoi pe ea, de picăturile de apă din ceață. Astfel, se formează nimbul colorat din jurul umbrei. Datorită vântului care mișcă valurile de ceață, silueta dă impresia că se mișcă și face semne.

În acest context, specialiștii avansează teoria potrivit căreia acest fenomen, Gloria se află și în spatele numeroaselor viziuni și apariții de îngeri sau de sfinți, semnalate de diverși martori, în sone isolate, aflate la o altitudine foarte înaltă. Acest fenomen, Gloria mai este cunoscut și ca „Brocken”, după un vârf din munții Hartz, situați în nordul Germaniei. Acolo, acest fenomen a fost observat și semnalat pentru prima oară, în urmă cu mai bine de 300 e ani, în 1700.

De atunci, turiștii vizitează zona în număr foarte mare, sperând să revadă acest fenomen sau cu  vrăjitoarele și demonii despre care pomenesc legendele locale și despre care se spune că apar în noaptea de 30 aprilie, noaptea Valpurgiei.

Citește și: Locul de odihnă al lui Iisus Hristos, expus pentru prima dată în secole | DeStiut.ro

Citește și: „Nu a mai fost timp de sufocare” – Adevarul tragic despre modul in care au murit locuitorii din Pompei | DeStiut.ro

Citește și: Chang și Eng, adevărații gemeni siamezi, au fost mult mai mult decât un spectacol ciudat | DeStiut.ro

sursa