DE STIUTINEDITSTIRITravel

Luna plină a lunii august este în acest weekend. Iată de ce se mai numește și „lună de sturioni”. | DeStiut.ro

Luna plină a lunii august este în acest weekend. Iată de ce se mai numește și „lună de sturioni”.

Următoarea lună plină va avea loc în acest weekend, iar luna plină din august 2021 va fi atât o „lună de sturion”, cât și o „lună albastră”. Deși luna va deveni oficial plină duminică, 22 august, la ora 15:02 (ora României) se va putea observa și seara.

Că o observați sâmbătă sau duminică, în oricare dintre aceste nopți, priviți cerul spre sud-est după apusul soarelui pentru a vedea o lună de sturioni în creștere, a spus Almanahul Vechiului Fermier.

Luna plină a lunii august este în acest weekend. Iată de ce se mai numește și „lună de sturioni”.

De ce se numește luna sturionului?

„Luna plină a lunii august a fost denumită în mod tradițional luna sturionului, deoarece sturionul uriaș din Marile Lacuri și Lacul Champlain au fost cel mai ușor prinși în această parte a verii”, a spus Almanahul Vechiului Fermier.

Sturionul este un grup de pești mari care au fost numiți fosile vii, deoarece au rămas aproape neschimbați de mai bine de 100 de milioane de ani, a spus Newsweek. Sturionul s-a găsit cândva în mare abundență, dar populațiile lor au scăzut foarte mult din cauza pescuitului excesiv și a pierderii habitatului, a spus Administrația Națională Oceanică și Atmosferică.

Numele de lună plină folosite de Almanahul Vechiului Fermier provin dintr-o serie de locuri, inclusiv din surse native americane, americane coloniale și europene. Nu aveți nevoie de niciun echipament pentru a vedea luna plină, dar un binoclu vă va oferi o vedere incredibilă a suprafeței lunii, a spus Travel + Leisure.

Citește și:Omul crescut de lupi într-o peșteră recunoaște că este dezamăgit de viața umană! | DeStiut.ro

Totodată va fi și o lună „albastră”: când sunt patru luni pline într-un singur anotimp (cu această ocazie, vara), a treia este considerată o lună albastră. (După cum remarcă space.com, a doua lună plină a unei luni este un alt tip de lună albastră, mai cunoscut).

Cu toate acestea, este puțin probabil să apară albastră: lunile de culoare albastră din fotografii sunt de obicei realizate folosind filtre speciale albastre pentru camere sau într-un program de post-procesare, cum ar fi Photoshop, potrivit Earthsky.org.

Dar sunt rare ocazii în care o lună capătă o nuanță albăstruie, relatează CNN. Fumul sau particulele de praf din atmosferă, cum ar fi în timpul unei erupții vulcanice majore, pot duce la o lună cu aspect albastru.

Sursa

Citește și: Derinkuyu, cel mai adânc oraș subteran din Turcia unde puteau locui 20,000 de oameni | DeStiut.ro

Citește și: Hackerii care au furat criptomonede au primit recompensă după un jaf de 600 de milioane de dolari | DeStiut.ro

Citește și: Locuitorii apelor. Viața incredibilă a celor 250.000 de rezidenți din Makoko, Nigeria | DeStiut.ro