DE STIUTLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRI

Noile amenzi Covid de până la 10.000 GBP intră în vigoare în Anglia | DeStiut.ro

Noile amenzi Covid de până la 10.000 GBP intră în vigoare în Anglia

Persoanele care refuză să se autoizoleze, atunci când li se solicit acest lucru, se vor confrunta cu sancțiuni începând de la 1.000 de lire sterline și vor ajunge până la 10.000 de lire sterline. Schimbările vin odată cu datoria de auto-izolare fiind lege. Devine o obligație legală dacă cineva este rugat să facă acest lucru de către personalul de testare și urmărire, dar nu și pentru cei care folosesc pur și simplu aplicația telefonică Covid-19, care este anonimă.

În același timp, guvernul introduce un nou sistem de plăți de 500 de lire sterline pentru persoanele cu venituri mai mici care nu pot lucra din cauza autoizolării obligatorii de 14 zile, sistemul fiind implementat de consilii. Abordarea în două direcții, menită să creeze o mai bună conformitate cu regulile de autoizolare, a fost descrisă de secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, ca fiind „imperativă” pentru a ajuta la menținerea ratelor de infecție cu coronavirus.

Potrivit unei declarații a departamentului de sănătate care stabilește noul sistem, se așteaptă ca autoritățile locale să aibă în funcțiune schemele de asistență pentru testare și urmărire în termen de două săptămâni, iar cei care se autoizolează înainte de aceste schimbări primind remunerări după cum este necesar.

Cu toate acestea, Asociația Guvernului Local, care reprezintă consiliile, a avertizat că va fi „dificil” ca acestea să fie înființate rapid, adăugând că „este necesară o claritate urgentă cu privire la modul în care consiliile vor fi rambursate pentru costurile de înființare a acestor scheme și plăți în sine”.

Citește și: Prețurile caselor din Marea Britanie au explodat | DeStiut.ro

Noile amenzi Covid de până la 10.000 GBP intră în vigoare în Anglia

Pentru a fi eligibili pentru plată, oamenilor trebuie să li se spună să se autoizoleze prin testare și urmărire – după ce s-au dovedit pozitivi pentru coronavirus sau au fost în contact strâns cu cineva care a avut – precum și că și-au pierdut veniturile ca urmare și au fost beneficiari de una sau mai multe dintr-o serie de beneficii, inclusiv credit universal, sprijin pentru venituri și beneficii pentru locuință. Cei care nu se autoizolează atunci când li se spune pot face față amenzilor, care încep de la 1.000 GBP și cresc până la 10.000 GBP pentru abateri repetate, sau cei care instigă la încălcarea legii, cum ar fi un angajator care ordonă sau permite oamenilor să vină la muncă când nu ar trebui.

Poliția din Anglia face raiduri în locuințele românilor. Sunt vizate casele supraaglomerate!

Gestionarii apelurilor de testare și urmărire îi vor verifica pe cei cărora li s-a spus să se autoizoleze, poliția urmând să joace un rol important în zonele sau grupurile văzute ca fiind cu risc ridicat, precum și acționând în privința unor sfaturi din partea vecinilor sau a altor persoane care observă încălcări suspectate, guvernul a spus anunțul.

„Acești pași simpli pot face o mare diferență pentru a reduce răspândirea virusului, dar nu vom ezita să punem în aplicare măsuri suplimentare dacă cazurile continuă să crească”.

– Matt Hancock

Departamentul de sănătate a anunțat separat că speră că NHS (National Health Service) și personalului medical vor avea o „aprovizionare neîntreruptă” de echipament de protecție individuală (EPI), cum ar fi măști, șorțuri și halate, din cauza producției crescute din Marea Britanie și a unui stoc de 32 de miliarde de articole. Un impuls pentru creșterea producției de EPI în Marea Britanie a însemnat că până în decembrie, 70% din cererea preconizată va fi satisfăcută pe plan intern, a spus acesta.

Guvernul a declarat că, duminică, începând cu ora 9:00, au mai existat 5.693 de cazuri  de coronavirus confirmate de laborator în Marea Britanie, ducând totalul confirmat la 434.969 și alte 17 persoane au murit în termen de 28 de zile de la testarea pozitivă pentru COVID-19 începând de duminică, aducând totalul Regatului Unit la 41.988.

Citește și: O însoțitoare de bord a devenit traficant de droguri după ce și-a pierdut slujba din cauza carantinei | DeStiut.ro

Citește și: Boris Johnson vrea numai muncitori talentați în Marea Britanie | DeStiut.ro

Citește și: Primul român deportat din Marea Britanie pentru că nu a respectat regula de izolare la domiciliu | DeStiut.ro

sursa