BREXITDE STIUTPOVESTI DE VIATASOCIALSTIRI

Regina Elisabeta împlinește 95 de ani, la câteva zile după înmormântarea Prințului Philip! De ce își serbează ziua de două ori pe an? | DeStiut.ro

Regina Elisabeta împlinește 95 de ani, la câteva zile după înmormântarea Prințului Philip! De ce își serbează ziua de două ori pe an?Credit: Youtube via NBC News

Regina britanică Elisabeta, cel mai vechi monarh din lume, împlinește astăzi 95 de ani, dar nu vor avea loc sărbători publice ale unei ocazii care vine la doar câteva zile după ce și-a înmormântat și și-a luat rămas bun de la soțul ei după o căsnicie de șapte decenii.

Prințul Philip, cu care Regina Elisabeta s-a căsătorit în 1947, a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Regalii i-au adus ultimul omagiu patriarhului familiei la înmormântarea sa de sâmbătă la castelul Windsor.

Din cauza restricțiilor COVID-19, regina a stat singură în timpul slujbei sumbre pentru Prințul Philip, pe care o descrisese drept „puterea și rămânerea” ei. Regina Elizabeth, care este, de asemenea, cel mai longeviv monarh din lume, va fi la castel pentru ziua ei de naștere, care în mod tradițional trece cu o ceremonie mică sau deloc.

Cu toate acestea, anul acesta, marcând două săptămâni de doliu, totul va trece fără apariții publice: nu vor exista saluturi de arme la Turnul Londrei și nici la parcul Hyde din capitală care aveau loc de obicei la ziua Reginei. Aceasta are, de asemenea, o zi de naștere oficială, care este de obicei sărbătorită cu fast mai mare în a doua sâmbătă din iunie.

Citește și: 10 lucruri pe care s-ar putea să nu le știți despre prințul Philip | DeStiut.ro

De ce Regina Elisabeta își serbează ziua de două ori pe an?

Tradiţia dublei celebrări a fost instaurată de regele George al II-lea, în 1748, pentru a putea beneficia de condiţii meteo mai blânde. Evenimentul din 13 iunie 2020 a fost anulat, în contextul pandemiei de COVID-19. Programat pentru data de 12 iunie 2021, evenimentul a fost din nou anulat, în urma decesului ducelui de Edinburgh, notează trooping-the-colour.co.uk. Data oficială a aniversării reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Moartea Prințului Philip i-a furat Reginei Elisabeta confidentul cel mai apropiat și de încredere, care fusese alături de ea de-a lungul domniei sale record de 69 de ani. De asemenea, a venit chiar în momentul în care s-a confruntat cu una dintre cele mai grave crize care a lovit familia regală în ultimele decenii – acuzații de rasism și neglijare din partea nepotului ei prințul Harry și Meghan, soția sa americană.

Ziarele au sugerat că membrii familiei ar fi vizitat-o ​​pe regină în zilele următoare pentru a se asigura că nu va fi lăsată singură în timp ce își va plânge soțul. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a refuzat să comenteze, spunând că toate problemele familiale după înmormântare vor fi private.

Regina Elizabeth, care s-a născut pe 21 aprilie 1926, pe strada Bruton, în centrul Londrei, a crescut fără să se aștepte să devină regină. Tatăl ei, George al VI-lea, a luat coroana doar când fratele său mai mare Edward al VIII-lea a abdicat în 1936 pentru a se căsători Wallis Simpson, o americancă care tocmai trecuse printr-un divorț.

Regina Elisabeta a urcat pe tron ​​în 1952, la vârsta de 25 de ani, și a depășit-o pe stră-străbunica sa, Regina Victoria, ca cel mai longeviv monarh din Marea Britanie, în septembrie 2015. Elisabeta este, de asemenea, regina a 15 foste colonii britanice, inclusiv Canada, Australia și Noua Zeelandă.

sursa

Citește și: Netflix anunţă primul său serial cu Prinţul Harry şi Meghan Markle. Care va fi subiectul? | DeStiut.ro

Citește și: Maternitatea și nașterea în Marea Britanie: „Nu am plătit nicio liră pentru consultații, naștere, spitalizare sau medicamente!” | DeStiut.ro

Citește și: Boris Johnson vrea numai muncitori talentați în Marea Britanie | DeStiut.ro