DE STIUTSOCIALSTIRI

Atac sângeros cu maceta la Paris! Trei dintre cei patru oameni înjunghiați sunt în stare foarte gravă | DeStiut.ro

Atac sangeros cu maceta la Paris! trei dintre cei patru oameni înjunghiați sunt în stare foarte gravăCredit: Profimedia Images

Patru oameni au fost înjunghiați vineri, la Paris, lângă fostul sediu al publicației Charlie Hebdo. Atacul a avut loc în urmă cu scurt timp, iar din informațiile disponibile la această oră se știe că trei dintre răniți sunt în „urgență absolută”.

Atacul are loc la câteva zile după ce teroriștii Al-Qaida au amenințat jurnaliștii Charlie Hebdo, pentru că aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed, dar și în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, continuă procesul în cazul atentatelor din 2015. În urmă cu cinci ani, zece ziariști de la Charlie Hebdo au fost uciși într-un atac comis de doi teroriști Al-Qaida. Motivul au fost tocmai caricaturile cu profetul, care i-au înfuriat pe islamiști.

Atac sangeros cu maceta la Paris! trei dintre cei patru oameni înjunghiați sunt în stare foarte gravă
Credit: Profimedia Images

Atac sângeros cu maceta la Paris! Trei dintre cei patru oameni înjunghiați sunt în stare foarte gravă

Presa pariziană scrie că ar putea fi vorba despre doi atacatori, care ar fi folosit macete, și că un bărbat cu sânge pe haine a fost prins în apropiere, însă nu se știe cu exactitate dacă el este atacatorul. Din informațiile de la această oră, unul dintre atacatori ar fi intrat la metrou după atac. O armă albă a fost recuperată din zona respectivă.

Polițiștii urmează să anunțe în scurt timp informații oficiale cu privire la atacatori și eventualele motive ale acestora. Între timp, mai multe școli din zonă au fost închise, ca măsură de precauție, iar premierul Jean Castex a anunțat formarea unei celule de criză.

Citește și: Un sumbru Boris Johnson oferă Marii Britanii un nou plan pentru a opri virusul! Restricțiile pentru următoarele 6 luni! | DeStiut.ro

Un martor a povestit: „Fiul meu făcea sport în apropiere, în momentul incidentului. A auzit oameni țipând și a văzut un bărbat fugind cu un cuțit mare. A văzut o femeie și un bărbat răniți”. Bărbatul, care locuiește în zonă, a spus că trăiește „amintiri traumatice”.

Citește și: Schimbări în Codul Rutier! Cum se vor preschimba permisele de conducere? | DeStiut.ro

Citește și: Un televizor vechi a lăsat tot satul fără internet timp de 18 luni! Care a fost explicația? | DeStiut.ro

sursa