DE STIUTSOCIALSTIRITEHNOLOGIE

Jeff Bezos, CEO Amazon, își șochează angajații: „Amazon va da faliment!” | DeStiut.ro

Jeff Bezos, CEO Amazon, își șochează angajații: „Amazon va da faliment!”

Cu doar câteva zile înainte ca Amazon să anunțe marii câștigători ai concursului HQ2, CEO-ul Jeff Bezos a trebuit să abordeze o preocupare separată, dar legată de angajați: Unde se îndreaptă toate acestea?

Într-o ședință generală, la Seattle, un angajat l-a întrebat pe Bezos despre viitorul Amazon. Mai exact, întrebătorul a dorit să afle ce lecții a învățat Bezos din falimentele recente ale lui Sears și ale altor mari comercianți cu amănuntul.

„Amazon nu este prea mare pentru a eșua”, a spus Bezos, într-o înregistrare a întâlnirii pe care CNBC a auzit-o. „De fapt, prezic că într-o zi Amazon va eșua. Amazon va da faliment. Dacă te uiți la companiile mari, durata lor de viață tinde să fie de peste 30 de ani, nu de o sută de ani.”

Cheia amânării acestui deces, a continuat Bezos, este ca compania să „obsedeze de clienți” și să evite privirea în interior, îngrijorându-se de cei din interior. „Dacă începem să ne concentrăm asupra noastră, în loc să ne concentrăm asupra clienților noștri, acesta va fi începutul sfârșitului”, a spus el. „Trebuie să încercăm să amânăm ziua respectivă cât mai mult posibil.”

Citește și: Mark Zuckerberg devine al treilea cel mai bogat om din lume | DeStiut.ro

Jeff Bezos, CEO Amazon, își șochează angajații: „Amazon va da faliment!”

Comentariile lui Bezos vin într-un moment de succes fără precedent la Amazon, afacerea sa principală cu amănuntul continuând să crească în timp ce compania câștigă piața masivă de cloud-computing și câștigă adoptarea rapidă a asistentului său vocal Alexa în casele oamenilor. Dar unii angajați își exprimă îngrijorarea cu privire la ritmul expansiunii. Forța de muncă Amazon a crescut de peste 20 de ori în ultimii opt ani, ajungând la peste 600.000 de angajați, iar prețul acțiunilor a crescut de peste patru ori din 2013.

Compania a prins furia președintelui Trump, care a angajat atacuri personale împotriva lui Bezos, iar acum este pe măsură să pretindă că orașele petrec un an venind cu o listă de stimulente suficient de atractive pentru a distruge HQ2-ul Amazonului.

Nu este prima dată când Bezos abordează problema angajaților companiei sale. Într-o reuniune generală anterioară, Bezos a fost întrebat dacă companiile tehnologice precum Amazon trebuie să fie reglementate mai îndeaproape datorită puterii și influenței lor considerabile pe piață. „Este un fapt faptul că suntem o companie mare”, a spus Bezos, potrivit unei înregistrări. „Este rezonabil ca instituțiile mari de orice fel, fie că sunt companii sau guverne, să fie examinate”.

Citește și: Hackerii au încercat să fure taxe de transfer de 1 milion de lire sterline în timpul atacului cibernetic al unui club de fotbal din Premier League | DeStiut.ro

Jeff Bezos, CEO Amazon, își șochează angajații: „Amazon va da faliment!”

Mai mulți angajați Amazon, care au fost de acord să vorbească cu CNBC, cu condiția ca aceștia să nu fie numiți pentru că nu sunt autorizați să vorbească despre această problemă, au declarat că reglementările guvernamentale și potențialul încălcărilor antitrust sunt mari preocupări în rândul angajaților în timp ce privesc viitorul companiei. Bezos a declarat la reuniunea angajaților că cel mai bun mod de a răspunde la un control sporit este „să ne comportăm în așa fel încât, atunci când suntem cercetați, vom trece cu brio”.

Cu toate acestea, Bezos a subliniat, de asemenea, importanța diferențierii poveștii Amazon, astfel încât să nu fie „combinată” cu alte companii de tehnologie. De exemplu, a spus el, Amazon are o „poveste bună” de spus despre cum „îmbunătățește viața clienților”. Și are, de asemenea, un model de afaceri foarte diferit de colegii săi de tehnologie. „Facebook nu este același cu Google și Apple nu este același cu Amazon”, a spus Bezos. „Nu vreau să lupt cu acest tip de mare impresie tehnologică – vreau să vorbesc doar despre Amazon.”

Citește și: NASA lansează un nou rover în misiunea Mars 2020 pentru a căuta semne de viață extraterestră | DeStiut.ro

Dar angajații au motive întemeiate să se simtă necăjiți. Președintele Trump i-a spus lui Axios că administrația sa analizează încălcările antitrust ale Amazon, urmând declarații similare pe care le-a făcut despre compania care datează din campania sa prezidențială. Între timp, autoritățile de reglementare din Europa au deschis o sondă antitrust care pune la îndoială utilizarea de către Amazon a datelor comercianților, iar oficialii japonezi anchetează, de asemenea, compania în legătură cu acuzațiile antitrust.

Raspunsul lui Bezon a fost pe măsură, precizând că atunci când se uită la tipurile de companii care au avut cea mai lungă durată de viață, acestea tind să vândă un anumit tip de alcool. „Majoritatea companiilor care sunt companii vechi de mai multe sute de ani sunt fabrici de bere”, a spus el râzând. „Este foarte interesant – nu sunt sigur ce spune asta despre societate.”

Citește și: Noile ceasuri Apple Seria 6 vor monitoriza nivelul de oxigen din sânge | DeStiut.ro

Citește și: Apple anunță noul iPad Air, care arată mai mult ca un iPad Pro | DeStiut.ro

sursa