BREXITDE STIUTLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRI

30 de români deportați din Marea Britanie în plin lockdown și în plină răspândire a noii tulpini de Covid 19 | DeStiut.ro

Un sumbru Boris Johnson oferă Marii Britanii un nou plan pentru a opri virusul! Restricțiile pentru următoarele 6 luni!

Boris Johnson a anunțat luni noi măsuri mai stricte pentru coronavirus, într-un efort de a încetini răspândirea noii tulpini de coronavirus mult mai transmisibile, spunând că „toată lumea ar trebui să rămână acasă și să părăsească casa doar acolo unde este absolut necesar”. Conform noilor reguli, oamenilor li se spune că nu ar trebui să călătorească în străinătate și că pot face acest lucru numai acolo unde au un „motiv legal permis” de a părăsi casa, cum ar fi pentru muncă.

Cu toate acestea, două zboruri de deportare, fiecare transportând până la 30 de persoane, urmează să părăsească Marea Britanie săptămâna viitoare – una spre România (miercuri) și una spre Polonia (joi). Ministerul de Interne a declarat că va „continua să desfășoare operațiuni cu măsuri adecvate în vigoare”. Zborurile către Polonia din Regatul Unit sunt în prezent interzise, ​​iar guvernul polonez nu a confirmat către The Independent dacă va accepta zborul charter. Interdicția de călătorie în România a fost ridicată luni.

Ministerul de Interne a declarat că „măsuri adecvate” vor fi puse în aplicare pe zboruri pentru a preveni răspândirea Covid-19, fiind necesar ca toți angajații de escortă să poarte măști și toți deportații trebuie să aibă temperatura luată la ieșirea din centrele de detenție înainte de plecare. Testele sunt oferite înainte de zboruri numai dacă sunt o cerință a țării de destinație, a spus Ministerul de Interne.

Decizia de a continua zborurile pentur deportare contrazice o declarație a ONU de anul trecut, care avertiza că întoarcerile forțate ar putea „intensifica riscurile grave pentru sănătatea publică pentru toată lumea”, atât în ​​comunitățile gazdă, cât și în cele de origine, precum și să pună „o presiune suplimentară” asupra țărilor de destinație.

Citește și: Marea Britanie înregistrează 830 de decese din cauza Covid 19. Numărul deceselor se dublează saptămânal! | DeStiut.ro

30 de români deportați în plin lockdown și în plină răspândire a noii tulpini de Covid 19

Organizația internațională a avertizat că deportații ar putea risca să se confrunte cu „dificultăți financiare extreme” și potențial trafic de persoane la întoarcerea în țara lor de origine, din cauza nivelurilor deja ridicate de șomaj ca urmare a pandemiei. Acest lucru vine după ce Ministerul de Interne a fost forțat să anuleze o serie de deportări luna trecută după ce centrul de îndepărtare a Brook House a fost considerat un „centru de focar Covid” de Public Health England.

Cu mai puțin de o săptămână înainte, un bărbat care a fost deportat din Marea Britanie în Jamaica a dat test pozitiv pentru coronavirus la sosirea în țară. Pierre Makhlouf, director adjunct la Bail for Immigration Detinees, a declarat că este „pur și simplu uluitor” faptul că Ministerul de Interne a continuat cu zboruri charter în timpul noului lockdown.

„Prin admiterea proprie a guvernului, cazurile de coronavirus scapă de sub control și tuturor ni se cere să facem sacrificii uriașe pentru a salva vieți și a proteja NHS. Desigur, nu există nicio modalitate de a opera aceste zboruri în siguranță. Se arată disprețul față de viața nu doar a celor care se confruntă cu deportarea, ci a întregii țări britanice și a țărilor de destinație”.

– Pierre Makhlouf

„Nu este clar dacă oamenilor li se cere să aibă un test negativ pentru Covid-19 înainte de a fi urcați în avioane săptămâna viitoare. Există, de asemenea, riscul ca Regatul Unit să permită răspândirea în continuare a virusului în alte țări, continuând cu aceste zboruri.”

– Sonia Lenegan, director juridic la Asociația Practicianilor din Legea Imigrației

Bella Sankey, directorul Detention Action, l-a acuzat pe secretarul de interne că „a acordat prioritate populismului înaintea sănătății publice pe tot parcursul pandemiei. Noua mutație Covid a adus NHS-ul nostru la limită, de ce crede că are dreptul să provoace această mizerie Poloniei și României?”

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat: „Ne menținem angajamentul de a elimina infractorii străini și cei care încalcă regulile noastre de imigrare și vom continua să desfășurăm operațiunile cu măsurile adecvate.” Guvernele României și Poloniei au fost abordate pentru comentarii.

Citește și: Boris Johnson impune blocarea dură a Marii Britanii în urma răspândirii noii tulpini Covid-19 | DeStiut.ro

Citește și: Libera circulație între Marea Britanie și Uniunea Europeană va lua sfârșit pe 31 decembrie 2020 | DeStiut.ro

Citește și: Covid-19: Peste 40 de țări interzic sosirile din Marea Britanie | DeStiut.ro

sursa