DE STIUTFood & DrinksLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRITravel

Covid-19: Peste 40 de țări interzic sosirile din Marea Britanie | DeStiut.ro

Covid-19: Peste 40 de țări interzic sosirile din Marea Britanie

Peste 40 de țări au interzis sosirile din Marea Britanie din cauza îngrijorărilor cu privire la răspândirea unei noi tulpine de coronavirus. Zborurile din Marea Britanie sunt suspendate către țări din întreaga lume, inclusiv Spania, India și Hong Kong. Franța și-a închis frontiera cu Marea Britanie timp de 48 de ore, ceea ce înseamnă că niciun camion sau feribot nu poate pleca din portul Dover.

Boris Johnson a declarat că a vorbit cu președintele francez Emmanuel Macron și ambele părți vor să rezolve „aceste probleme cât mai repede posibil”. Premierul a declarat într-o conferință de presă din Downing Street: „Amândoi ne înțelegem pozițiile reciproce […] Lucrăm cu prietenii noștri de peste Canal pentru a debloca fluxul comerțului”. Ministrul francez al Europei, Clément Beaune, a declarat că vor anunța marți ce măsuri sunt introduse „după această etapă de urgență și precauție dură pe care trebuia să o luăm”. El a spus că vor intra în vigoare de miercuri.

Statele membre ale Uniunii Europene s-au întâlnit mai devreme la Bruxelles pentru a discuta despre un răspuns coordonat, oficialii sugerând că ar putea fi impusă o cerință pentru teste tuturor persoanelor care sosesc din Marea Britanie. S-a întâmplat atunci când Executivul din Irlanda de Nord s-a întâlnit luni seara pentru a analiza dacă să impună o interdicție de călătorie între Irlanda de Nord și Anglia, Scoția și Țara Galilor.

Citește și: Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie determină blocarea și interdicții de călătorie | DeStiut.ro

Covid-19: Peste 40 de țări interzic sosirile din Marea Britanie
Cozi interminabile la intrarea în Marea Britanie | Credit: YouTube

Printre țările care vor impune interzicerea sosirilor din Marea Britanie se numără Belgia, Canada, Germania, Irlanda, Italia, Portugalia, România, Rusia și Elveția. Unele dintre interdicții sunt deja în vigoare, în timp ce altele vor începe marți. Serviciile Eurotunnel către Franța sunt, de asemenea, suspendate, iar trenurile Eurostar către Belgia nu funcționează. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Eurotunnel, John Keefe, a declarat că speră că călătoria din Marea Britanie ar putea începe miercuri sau joi.

Între timp, Royal Mail spune că a suspendat temporar toate serviciile de corespondență către Europa, cu excepția Irlandei, din cauza „restricțiilor actuale în ceea ce privește circulația aeriană, rutieră, cu feribotul și trenul din Marea Britanie”.

Ultimele cifre publicate luni dezvăluie faptul că alte 33.364 de persoane din Marea Britanie au avut rezultate pozitive pentru coronavirus. Au existat, de asemenea, alte 215 de decese în decurs de 28 de zile de la testarea pozitivă, aducând totalul națiunii la 67.616. Ministrul sănătății, Matt Hancock, a avertizat că noua tulpină a virusului – care poate fi cu până la 70% mai transmisibil„scapă de sub control”.

Noua tulpină de Covid-19 s-a răspândit rapid în Londra și sud-estul Angliei, dar oficialii din domeniul sănătății spun că nu există dovezi că este mai mortală sau ar reacționa diferit la vaccinuri. Liderul laburist Sir Keir Starmer a descris situația drept o „urgență reală”, spunând: „Știrile din ultimele 24 de ore au fost profund tulburătoare. Numărul cazurilor de coronavirus aproape s-a dublat în ultima săptămână. Nu mai putem avea nicio speranță prea promițătoare și falsă, mesaje confuze și luarea lentă a deciziilor. Avem nevoie de o conducere puternică, clară și decisivă”.

Citește și: Panică în Londra! Rafturile supermarketurilor se golesc din cauza cozilor imense! | DeStiut.ro

Covid-19: Peste 40 de țări interzic sosirile din Marea Britanie

Primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, a declarat că guvernul are planuri de a face față întreruperilor portuare în cazul unui Brexit fără acord și ar trebui să activeze acum măsurile. Iain Wright, director executiv al Federației pentru Alimente și Băuturi, a declarat pentru BBC Breakfast„nu este nevoie” ca cumpărătorii să intre în panică ca urmare a restricțiilor la frontieră. El a adăugat însă că există „îngrijorare” în legătură cu aprovizionarea cu alimente pe termen lung, în special după Crăciun.

Aproximativ 10.000 de camioane circulă zilnic între Dover și Calais în perioadele de vârf, cum ar fi Crăciunul. Însă Downing Street a îndemnat oamenii să „cumpere normal” înainte de Crăciun, adăugând că Marea Britanie are „lanțuri de aprovizionare diverse și rezistente”, iar majoritatea alimentelor nu intră în Marea Britanie prin Calais.

Citește și: Boris Johnson promite că va proteja 30% din terenurile Marii Britanii până în 2030 | DeStiut.ro

Citește și: Liderii Pentagonului sunt în carantină după ce au fost expuși la virus | DeStiut.ro

Citește și: Lucrătorii cu venituri mici, forțați să se autoizoleze, vor primi 500 de lire sterline | DeStiut.ro

sursa