DE STIUTINEDITLIFE STYLESOCIALSTIRI

Un televizor vechi a lăsat tot satul fără internet timp de 18 luni! Care a fost explicația? | DeStiut.ro

Un televizor vechi a lăsat tot satul fără internet timp de 18 luni! Care a fost explicația?

Misterul dispariției semnalului de internet într-un sat din Țara Galilor a fost elucidat după 18 luni, când s-a descoperit că vinovat era un televizor vechi, informează BBC. Un locuitor din satul Aberhosan, Powys, nu știa că televizorul său vechi emitea un semnal care interfera semnalul de internet al întregului sat.

După 18 luni, inginerii au început o investigație după ce înlocuirea tuturor cablurilor nu a schimbat cu nimic situația. „În fiecare dimineață, la ora 7 fix, se întâmpla”, a declarat inginerul Michael Jones pentru BBC. Inginerii erau uimiți de problema care nu-și găsea rezolvare și abia după ce au adus un dispozitiv de monitorizare au reușit să identifice sursa. „Dispozitivul nostru a detectat un semnal puternic în sat”, a mai spus Jones.

Citește și: Jeff Bezos, CEO Amazon, își șochează angajații: „Amazon va da faliment!” | DeStiut.ro

Un televizor vechi a lăsat tot satul fără internet timp de 18 luni!

Proprietarul televizorului îl pornea în fiecare dimineața, la ora 7, iar semnalul puternic emis de televizor lăsa tot satul fără internet. Bărbatul care a provocat, fără să vrea sau să știe, această situația, a promis că nu va mai folosi televizorul. Potrivit lui Jones, problema nu s-a mai repetat de atunci. Satul are acum un semnal stabil la internet.

Suzanne Rutherford, conducătorul șef al ingenirilor Openreach pentru Țara Galilor, a spus că orice componentă electrică – de la lumini exterioare la microunde – poate avea un impact asupra conexiunilor la internet. „Am sfătui publicul să se asigure că aparatele lor electrice sunt certificate în mod corespunzător și îndeplinesc standardele britanice actuale”, a spus ea. „Și dacă aveți o eroare, raportați-o furnizorului de servicii în primă instanță, astfel încât să putem investiga”.

Citește și: Un sumbru Boris Johnson oferă Marii Britanii un nou plan pentru a opri virusul! Restricțiile pentru următoarele 6 luni! | DeStiut.ro

Citește și:Schimbări în Codul Rutier! Cum se vor preschimba permisele de conducere? | DeStiut.ro

sursa