DE STIUTLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRI

Un sumbru Boris Johnson oferă Marii Britanii un nou plan pentru a opri virusul! Restricțiile pentru următoarele 6 luni! | DeStiut.ro

Un sumbru Boris Johnson oferă Marii Britanii un nou plan pentru a opri virusul! Restricțiile pentru următoarele 6 luni!

Luptând împotriva unui al doilea val de infecții despre care oamenii de știință avertizează că ar putea crește exponențial, prim-ministrul impune noi restricții și sancțiuni de până la șase luni. Marți, un om neobișnuit de sumbru, domnul Johnson, nu a oferit îndulcitori, deoarece a anunțat o serie de noi restricții asupra societății britanice pentru a încerca să țină sub control al doilea val de infecții care afectează țara.

Pub-urile și restaurantele se vor închide la ora 22:00, oamenii sunt îndemnați acum să lucreze de acasă, iar amenzile pentru cei care încalcă regulile cu privire la mărimea adunărilor sau la purtarea măști de protecție vor fi dublate la 200 de lire sterline în prima fază. Boris Johnson a precizat că restricțiile ar putea rămâne în vigoare pentru următoarele șase luni.

„Am știut întotdeauna că, deși am fi putut conduce virusul în retragere, perspectiva unui al doilea val era reală”, a declarant Boris Johnson în Camera Comunelor astăzi la ora 00:30. „Îmi pare rău să spun că, la fel ca în Spania și Franța și în multe alte țări, am ajuns la un moment de cotitură periculos.”

Marea Britanie a raportat aproape 5.000 de cazuri noi marți – cea mai mare cifră de la începutul lunii mai și de peste opt ori media zilnică la începutul lunii iulie – cu o rată de spitalizare care se dublează la fiecare șapte până la opt zile. În timp ce numărul zilnic al deceselor și numărul pacienților cu coronavirus spitalizați este încă destul de scăzut, consilierii științifici și medicali ai guvernului au spus că, fără control, virusul s-ar putea răspândi exponențial, la 50.000 de cazuri noi pe zi până luna viitoare și 200 de decese pe zi până în noiembrie.

Boris Johnson a mai declarat: Nu suntem în momentul în care ar trebui să revenim la carantină națională completă precum cel impus în luna martie.” … „Ne vom asigura că școlile și universitățile rămân deschise.” … „Dar trebuie să luăm măsuri pentru a suprima răspândirea bolii.”

Citește și: Schimbări în Codul Rutier! Cum se vor preschimba permisele de conducere? | DeStiut.ro

Un sumbru Boris Johnson oferă Marii Britanii un nou plan pentru a opri virusul! Restricțiile pentru următoarele 6 luni!

Boris Johnson oferă Marii Britanii un nou plan pentru a opri virusul! Restricțiile pentru următoarele 6 luni!

Pentru domnul Johnson, acea aritmetică sumbră l-a forțat să inverseze cursul inițiativelor optimiste, cum ar fi lăsarea spectatorilor la evenimente sportive, întoarcerea angajaților la birouri sau reînvierea comerțului cu restaurante și baruri. Dar, spre deosebire de inversările anterioare, ultima piruetă a domnului Johnson a atras puține critici.

Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de morți din orice țară din Europa, a întârziat să ia măsuri preventive, nu a reușit să organizeze un program eficient de testare și urmărire a contactelor și a semănat confuzie cu mesajele sale publice, despre care experții au spus că au împiedicat acceptarea unor măsuri simple precum purtarea măști de protecție.

„Pentru a fi corect, guvernul s-a mutat”, a spus Devi Sridhar, directorul programului global de guvernanță a sănătății la Universitatea din Edinburgh. „Dar mesajul a fost foarte slab. „Mănâncă pentru a ajuta” a subvenționat direct cele mai periculoase locuri de răspândire a virusului”, a spus ea, referindu-se la campania de restaurante de vară a meselor subvenționate de guvern.

Încetarea acestor mișcări și apoi recurgerea la un al doilea val de carantină la nivel național, a spus Keir Starmer, liderul opoziției, ar fi un „eșec al guvernului”. Remarcile sale în Parlament au venit după ce a făcut un caz mai amplu împotriva guvernului într-o adresare la conferința anuală a Partidului Laburist. Vorbind către un public majoritar online, domnul Starmer a spus: „Mă enervează faptul că, exact atunci când țara are nevoie de conducere, primim incompetență în serie”… „Primul ministru a avut luni de zile pentru a se pregăti pentru acest lucru, dar în loc să se apuce, guvernul a pierdut controlul”, a adăugat el.

Citește și: Cât de des își pierd pacienții COVID-19 mirosul? Două studii urmăresc datele | DeStiut.ro

Chiar dacă l-a condamnat pe Boris Johnson și guvernul său al Partidului Conservator, Starmer a recunoscut că opoziția are mult de lucru pentru a recâștiga susținătorii, în urma înfrângerii sale enorme în alegerile din decembrie anul trecut. „Haideți să fim extrem de sinceri cu noi înșine: când pierzi alegeri într-o democrație, meriți”, a spus el. „Nu te uiți la electorat și îi întrebi: „La ce te gândeai?” Te uiți la tine și te întrebi „Ce facem? ””

Boris Johnson a subliniat aplicarea noilor reguli, cu amenzi mai grele și ceea ce a spus că ar fi o poliție mai zeloasă. Armata ar putea fi desfășurată pentru a sprijini poliția, deși Downing Street a insistat mai târziu că armata va fi folosită doar în funcții de sprijin. Cu toată gravitatea sa, Boris Johnson și-a permis un moment tipic însorit. Referindu-se la progresele în tratamente și la un potențial vaccine: „Toate îndrumările medicale pe care le am reprezintă faptul că în primăvara anului viitor lucrurile vor fi îmbunătățite foarte mult”.

Citește și: De ce pandemia transformă atât de mulți oameni în teoreticieni ai conspirației | DeStiut.ro

Citește și: Controversata „Universitate Ambulantă”, locul unde s-a lansat Marie Curie | DeStiut.ro

sursa