DE STIUTLIFE STYLESANATATESOCIALSTIRI

Cât durează protecția împotriva vaccinului COVID-19? | DeStiut.ro

Cât durează protecția împotriva vaccinului COVID-19?

Experții nu știu încă, deoarece studiază încă persoanele vaccinate pentru a vedea când ar putea fi din nou în pericol în fața virusului. Cât de bine funcționează vaccinurile împotriva noilor tulpine va determina, de asemenea, dacă, când și cât de des ar putea fi necesare vaccinuri suplimentare.

„Avem informații doar atât timp cât vaccinurile au fost studiate”, a spus Deborah Fuller, cercetător în domeniul vaccinurilor de la Universitatea din Washington. „Trebuie să studiem populația vaccinată și să începem să vedem, în ce moment oamenii devin din nou vulnerabili la virus?”

Până în prezent, studiul în curs de desfășurare al Pfizer indică faptul că vaccinul cu două doze al companiei rămâne extrem de eficient timp de cel puțin șase luni și probabil mai mult. Persoanele care au primit vaccinul Moderna aveau, de asemenea, niveluri notabile de anticorpi de combatere a virusului la șase luni după rapel.

De asemenea, anticorpii nu spun întreaga poveste. Pentru a lupta împotriva intrușilor, cum ar fi virușii, sistemul nostrum imunitare are, de asemenea, o altă linie de apărare numită celulele B și T, dintre care unele se pot agăța mult timp după scăderea nivelului de anticorpi. Dacă vor întâlni același virus în viitor, acele celule testate în luptă ar putea să intre în acțiune mai repede.

Citește și: București este printre primele orașe din Europa care și-au revenit după criză | DeStiut.ro

Cercetătorii oferă 5.800 de euro tinerilor care acceptă să se reinfecteze cu coronavirus

Chiar dacă nu previn în totalitate boala, ar putea ajuta la reducerea severității acesteia. Dar exact ce rol ar putea juca astfel de celule „de memorie” cu coronavirusul – și pentru cât timp – nu se știe încă.

„În timp ce vaccinurile actuale COVID-19 vor dura probabil cel puțin aproximativ un an, probabil că nu vor oferi protecție pe tot parcursul vieții, ca și în cazul vaccinurilor împotriva rujeolei”, a spus dr. Kathleen Neuzil, expert în vaccinuri la Universitatea din Maryland.

Vaccinurile actuale sunt concepute pentru a lucra împotriva unei anumite proteine ​​spike din coronavirus, a spus Mehul Suthar de la Emory Vaccine Center. Dacă virusul suferă mutații în timp, este posibil ca vaccinurile să fie actualizate pentru a le crește eficacitatea.

Până în prezent, vaccinurile par să fie protectoare împotriva noilor tulpini care au apărut, deși oarecum mai puțin pentru cea detectată pentru prima dată în Africa de Sud. Dacă se dovedește că avem nevoie de un alt vaccin, o singură doză ar putea extinde protecția vaccinurilor actuale sau ar putea conține vaccinarea pentru una sau mai multe tulpini.

Nevoia de urmărirea vaccinărilor va depinde, de asemenea, parțial de succesul vaccinării la nivel global și de reducerea transmiterii virusului și a tulpinilor emergente.

sursa

Citește și: Air France va crește zborurile săptămânale pe ruta București-Paris în luna iulie | DeStiut.ro

Citește și: Începe vaccinarea anti-COVID în centrele mobile. Județele în care se demarează procesul | DeStiut.ro

Citește și: Puterea Oscarurilor păstrează tragedia României „Collective” în mintea oamenilor, spune regizorul român, Alexander Nanau | DeStiut.ro