DE STIUTINEDITSOCIALSTIRI

Donald Trump, blocat de Facebook până la sfârșitul mandatului! | DeStiut.ro

Donald Trump, blocat de Facebook până la sfârșitul mandatului!

Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a declarat că riscurile ca Donald Trump să folosească serviciul sunt prea mari, chiar dacă Twitter a deblocat contul președintelui. Facebook a declarat joi că îl va bloca pe președintele Trump pe platformele sale cel puțin până la sfârșitul mandatului său (20 ianuarie).

Dar Twitter, care blocase contul lui Donald Trump miercuri pentru postări care încălcau regulile, a ridicat suspendarea, permițându-i președintelui să trimită un tweet. Joi târziu, domnul Trump și-a marcat revenirea pe rețelele sociale postând pe Twitter un videoclip de două minute și 41 de secunde în care spunea că va susține o tranziție pașnică a puterii.

Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a declarat într-o postare că rețeaua socială a decis să îl întrerupă pe domnul Trump, deoarece o furie a susținătorilor pro-Trump în capitala națiunii cu o zi mai devreme, care a fost îndemnată de președinte, a arătat că vrea să subminează tranziția la președintele ales Joseph R. Biden Jr.

„Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”, a scris Mark Zuckerberg. Drept urmare, a spus el, Facebook și site-ul său de partajare a fotografiilor Instagram vor extinde blocările, introduse pentru prima dată miercuri, cu privire la capacitatea domnului Trump de a posta „până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”.

Twitter a spus miercuri că, deși a văzut un „risc de rău” în mesajele domnului Trump, compania va suspenda definitiv contul președintelui doar dacă acesta va continua să încalce regulile sale. Domnul Trump a șters tweet-urile care au determinat blocarea contului său, a declarat joi Twitter, începând o numărătoare inversă pentru a-i fi restabilit accesul.

Acțiunile divergente au arătat modul în care companiile de social media încă se confruntau cu modul de moderare a unuia dintre cei mai puternici și populari utilizatori. Domnul Trump, care a folosit site-urile de-a lungul președinției sale pentru a-și ridica susținătorii și a-i intimida pe dușmani, a supus constant Facebook și Twitter mergând până peste limită asupra a ceea ce liderii mondiali sunt dispuși să spună online.

Citește și: SUA au pierdut 140.000 de locuri de muncă în decembrie, pe măsură ce economia a explodat | DeStiut.ro

Donald Trump, blocat de Facebook până la sfârșitul mandatului!

Donald Trump, blocat de Facebook până la sfârșitul mandatului!

Înainte ca Twitter să restabilească contul domnului Trump, acesta și alte companii de socializare au făcut parte dintr-o revoltă în creștere împotriva domnului Trump. Twitter a început restricționarea online miercuri prin blocarea temporară a contului lui Trump după ce a postat tweet-uri care încalcă regulile sale împotriva apelului la violență și discreditarea votului.

Facebook a urmat ulterior exemplul. Snap, producătorul Snapchat, a întrerupt și el accesul la contul domnului Trump. YouTube a adoptat joi o politică mai strictă de dezinformare a fraudei electorale pentru a face mai ușor suspendarea președintelui pentru postarea unor reclamații electorale false. Twitch, o platformă de streaming video, a suspendat, de asemenea, contul domnului Trump joi.

Acțiunile respective au reprezentat o schimbare izbitoare pentru o industrie a rețelelor sociale care a refuzat de mult să interfereze cu postările domnului Trump, care erau adesea pline de minciuni și amenințări. Facebook și Twitter s-au poziționat ca apărători ai libertății de exprimare și ai discuțiilor publice, spunând că este în interesul publicului să vadă ce au postat liderii mondiali, chiar dacă criticii au atacat platformele pentru a permite fluxului de informații dezinformate și conținut toxic fără obstacole.

Parlamentarii și chiar angajații companiilor au declarat că platformele au așteptat prea mult pentru a lua măsuri serioase împotriva domnului Trump. La Facebook, zeci de muncitori au menționat că compania l-a suspendat pe Donald Trump doar după ce democrații au asigurat președinția și controlul Senatului , potrivit persoanelor familiare cu conversațiile interne.

„Deși sunt încântat să văd că platformele de socializare precum Facebook, Twitter și YouTube iau măsuri întârziate pentru a aborda utilizarea greșită susținută de președinte a platformelor lor pentru a semăna discordia și violența, aceste acțiuni izolate sunt atât prea târziu, cât și insuficiente.”

– Mark Warner, democrat din Virginia.

Derrick Johnson, președintele și directorul executiv al NAACP, a lăudat decizia luată de Facebook de a bloca contul domnului Trump și a cerut Twitter să facă același lucru. „Conturile de socializare ale președintelui sunt un vas Petri de dezinformare, conceput pentru a împărți și alimenta violența cu orice preț.”

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că nimeni nu a avut mai mult succes în utilizarea mass-media digitale decât domnul Trump și că este „incredibil de ironic, dar nu surprinzător, că atunci când președintele a vorbit cu țara într-un moment critic, Big Tech a ales să cenzureze și să-l blocheze din a face acest lucru. Big Tech este scăpat de sub control”.

În ultimul an, Facebook și Twitter au început să ia unele măsuri pentru a eticheta postările domnului Trump drept inexacte și pentru a direcționa utilizatorii către informații fiabile. Dar ei au rămas în mare măsură dispuși să șteargă mesajele domnului Trump sau să-i limiteze contul.

Mark Zuckerberg l-a criticat pe Trump în mod direct la apel, spunând că președintele „aprinde flăcările susținătorilor săi care s-au mutat pentru a răsturna rezultatul alegerilor”.

Alți conservatori au criticat Facebook pe site-uri alternative de socializare precum Parler și Gab , două platforme de tip Twitter pe care extrema dreaptă le-a adunat pentru atitudinile lor de laissez-faire față de comunicare. Pe Parler, hashtagul #FacebookCensorship era în tendințe joi, în timp ce pagina „Trending” a lui Gab conținea o fotografie pe tot ecranul a domnului Zuckerberg cu titlul „Facebook Bans Trump”. Parler și Gab nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Citește și: Marea Britanie înregistrează 830 de decese din cauza Covid 19. Numărul deceselor se dublează saptămânal! | DeStiut.ro

Citește și: Libera circulație între Marea Britanie și Uniunea Europeană va lua sfârșit pe 31 decembrie 2020 | DeStiut.ro

Citește și: Liderii Pentagonului sunt în carantină după ce au fost expuși la virus | DeStiut.ro

sursa