DE STIUTSANATATESTIRI

Liderii Pentagonului sunt în carantină după ce au fost expuși la virus | DeStiut.ro

Liderii Pentagonului sunt în carantină după ce au fost expuși la virus.Credit: Pixabay

Generalul Mark A. Milley, președintele Șefilor de Stat Major și mai mulți dintre cei mai înalți lideri în uniformă ai Pentagonului sunt în carantină după ce au fost expuși la coronavirus, a declarat marți un oficial al Departamentului Apărării.

Oficialul a declarat că aproape toți Șefii de Stat Major, inclusiv generalul James C. McConville, șeful de stat major al armatei, sunt în carantină după ce amiralul Charles Ray, vice-comandantul Gărzii de Coastă, a fost detectat pozitiv la testul pentru coronavirus.

„Suntem conștienți de faptul că vice-comandantul Ray a ieșit pozitiv pentru Covid-19 și că s-a aflat săptămâna trecută la Pentagon pentru întâlniri cu alți lideri militari superiori”, a declarat Jonathan Hoffman, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-o declarație publicată de biroul său. „Dintr-o abundență de precauție, toate contactele strânse potențiale de la aceste întâlniri au intrat automat în carantină și au fost testate în această dimineață”, a adăugat el. „Niciun contact al Pentagonului nu a prezentat simptome și nu avem alte teste pozitive de raportat în acest moment”.

Anunțul reprezintă o evoluție alarmantă deoarece virusul își extinde acoperirea de la cele mai înalte niveluri ale guvernului civil până la centrul operațional al aparatului de securitate națională al țării. Un oficial militar a menționat că generalul Milley și ceilalți ofițeri superiori au capacitate operațională deplină de unde lucrează (majoritatea acasă) și susține că nu există nicio degradare a apărării naționale a țării.

Citește și: Furtuna Alex lovește Marea Britanie! | DeStiut.ro

Amiralul Ray a fost la Pentagon săptămâna trecută, participând la întâlniri în „tancul” securizat cu generalul Milley și conducerea superioară în uniformă a Pentagonului. Oficialii Departamentului Apărării au declarat că decizia de a intra în carantină respectă orientările Departamentului Apărării stabilite de Centrele pentru Controlul Bolilor (Centers for Disease Control- C.D.C.).

Generalul Milley, în vârstă de 62 de ani, și un număr de înalți oficiali ai Departamentului Apărării au fost, de asemenea, testați frecvent de la 27 septembrie, când mulți dintre conducătorii superiori ai Pentagonului au participat la o recepție de la Casa Albă pentru familiile „Gold Star” de trupe căzute. Atât Donald Trump, cât și Melania Trump, prima doamnă, au fost la acel eveniment. Amiralul Ray a fost, de asemenea, la adunarea Stelei de Aur de la Casa Albă, a declarat un oficial al Departamentului Apărării.

Reacția Pentagonului la posibila expunere a liderilor militari superiori la coronavirus este în contrast cu Casa Albă, unde domnul Trump a încălcat aceleași orientări stabilite de C.D.C. pe care le urmează și Pentagonul.

Oficialii de la Casa Albă, invocând îngrijorări legate de securitatea națională, au declarat în weekendul trecut oficialilor Departamentului Apărării că nu ar trebui să mai informeze publicul sau presa de știri despre statutul coronavirusului înalților lideri ai Pentagonului. Însă oficialii Departamentului Apărării au pus sub semnul întrebării directiva.

Citește și: Lucrătorii cu venituri mici, forțați să se autoizoleze, vor primi 500 de lire sterline | DeStiut.ro

Citește și: Maternitatea și nașterea în Marea Britanie: „Nu am plătit nicio liră pentru consultații, naștere, spitalizare sau medicamente!” | DeStiut.ro

sursa