DE STIUTSTIRI

Furtuna Alex lovește Marea Britanie! | DeStiut.ro

Furtuna Alex lovește Marea Britanie!Credit: PA Media

Părți din Marea Britanie se confruntă cu ploi abundente și vânturi puternice, deoarece furtuna Alex face prăpăd. Vântul puternic a atins vineri 98 km/h în sudul Angliei, iar șoferii au fost îndemnați să fie „precauți” și să efectueze controale de siguranță.

Avertismente de ploaie sunt în vigoare în Țara Galilor și Anglia și în părți din Scoția. Meteorologul șef al Met Office a declarat că prognoza este un „sfârșit mizerabil al săptămânii de lucru”. Furtuna Alex, care a afectat Franța, a împins mult mai devreme vânturi puternice și ploaie puternică în sudul Angliei. Purtătorul de cuvânt al Met Office, Nicola Maxey, a declarat că cea mai mare viteză a vântului de 98 km/h a lovit Berry Head în Devon și Insula Wight vineri dimineață.

Vineri, o avertizare de cod galben pentru vânt și ploaie a intrat în vigoare pe o mare parte din sudul Angliei, care se întinde de la Cornwall până la coasta Kent și părți din Țara Galilor. Nouă defecțiuni pe minut au fost prognozate pe drumurile britanice între vineri și luni, cele mai multe înștiințări fiind așteptate sâmbătă, potrivit Green Flag.

Citește și: Lucrătorii cu venituri mici, forțați să se autoizoleze, vor primi 500 de lire sterline | DeStiut.ro

Mark Newberry, director comercial la furnizorul de acoperire pentru defecțiuni, a declarat: „Ca urmare a acestor condiții meteorologice, îndemnăm șoferii să rămână precauți și să efectueze verificările de siguranță relevante înainte de a pleca pentru a-și face călătoriile.” Avertismentele meteo Amber pentru ploi au acoperit o mare parte din Țara Galilor, SV Angliei și părți din Scoția, de la 12:00 BST sâmbătă până la 06:00 duminică.

Avertismentele meteo de cod galben au fost în vigoare pentru majoritatea Angliei centrale și sudice și a coastelor estice în Scoția de sâmbătă până duminică. O avertizare de cod galben privind vremea înseamnă că este de așteptat o ploaie puternică și ar putea duce la întreruperea inundațiilor, în timp ce o avertizare Amber înseamnă că se preconizează că ploile abundente vor provoca inundații și întreruperi ale transportului.

În weekend, părți din Țara Galilor, sud-vestul Angliei și estul Scoției s-au confruntat cu mai mult de 100 mm de ploaie. Acest lucru ar putea duce la riscul de inundații și alunecări de teren, precum și la condiții de conducere foarte dificile, a declarat Met Office – îngrijorări care au fost semnalate de Agenția de Mediu: „Îi îndemnăm pe oameni să stea departe de râurile umflate și să nu conducă prin porțiunile cu inundații – deseori este mai adâncă decât pare și doar 30cm de apă curgătoare sunt suficienți pentru a pluti cu mașina.”

Întreruperile neplanificate de energie electrică în mai mult de 20 de zone, inclusiv Portsmouth, Southampton și orașele de la est de Reading, au fost înregistrate de Scottish and Southern Electricity Networks. Western Power Distribution a înregistrat, de asemenea, incidente în sud-vest, afectând Devon, Cornwall, Dorset și Somerset.

Organismul industriei naționale pentru gaze și electricitate, Asociația Rețelelor Energetice, a declarat că furtuna nu a provocat „întreruperi semnificative” și că monitorizează vremea „foarte atent”.

Citește și:  Maternitatea și nașterea în Marea Britanie: „Nu am plătit nicio liră pentru consultații, naștere, spitalizare sau medicamente!” | DeStiut.ro

Citește și: În Scoția, copiii și tinerii fac excepție la unele restricții! | DeStiut.ro

sursa