DE STIUTSANATATESOCIALSTIRI

Lucrătorii cu venituri mici, forțați să se autoizoleze, vor primi 500 de lire sterline | DeStiut.ro

Lucrătorii cu venituri mici, forțați să se autoizoleze, vor primi 500 de lire sterline

Persoanele cu venituri mici care trebuie să se autoizoleze vor primi 500 GBP de la guvern, a confirmat secretarul pentru sănătate. Matt Hancock a declarat că oamenii vor fi eligibili pentru plăți de luni, 28 septembrie, într-o declarație adresată Camerei Comunelor, unde a explicat, de asemenea, cine primește prioritate pentru testele coronavirus și a subliniat scutirile locale de blocare pentru îngrijirea copiilor.

„Autoizolarea poate fi dificilă pentru mulți oameni, mai ales dacă nu sunteți în măsură să lucrați de acasă. Nu vreau ca cineva să se îngrijoreze de finanțele lor în timp ce fac ceea ce trebuie. Așadar, vom introduce o nouă plată de asistență pentru izolare, 500 de lire sterline pentru persoanele cu venituri mici care nu pot lucra pentru că s-au testat pozitiv sau sunt rugați să se autoizoleze de NHS Test and Trace.”

Matt Hancock

Mult așteptatul anunț vine ca urmare a multor apeluri pentru oferirea de ajutor lucrătorilor care se tem pentru pierderea veniturilor dacă sunt obligați să stea acasă. Matt Hancock a adăugat că fondurile pentru Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord vor fi trimise către guvernele delegate.

Citește și: Noile amenzi Covid de până la 10.000 GBP intră în vigoare în Anglia | DeStiut.ro

Acesta a mai spus că îngrijirea medicală intensivă va fi oferita ca o prioritate pentru testare; urmată de căminele de îngrijire; staffului NHS; inlcusiv medicilor de familie și farmaciștilor; testarea vizată pentru supravegherea specifică a focarelor; profesorilor simptomatici și apoi publicului general cu simptome  din zonele cu multe incidente. Toate acesta  după ce Matt Hancock a confirmat că  restricțiile de inchidere locală în Anglia vor fi relaxate  pentru a le permite oamenilor să aibă grijă de copii sau de adulții vulnerabili din afara domiciliului lor.

Matt Hancock a recunoscut că astfel de aranjamente sunt o „linie de salvare” pentru mulți oameni și fără ele nu au putut să-și facă treaba. Între timp, deputatul muncitor John Cryer l-a presat pe secretarul sănătății cu privire la motivul pentru care auzea încă „nenumărate povești” despre oameni care nu puteau face teste, susținând că unui alegător i s-a spus să călătorească 600 de mile.

John Cryer: „De ce se întâmplă acest lucru atunci când miniștrii ne spun constant că nu există nicio problemă?”

Matt Hancock: „Nimeni nu a abordat problemele și provocările pe care le avem în sistemul de testare mai mult decât mine și acum trebuie să rezolvăm aceste probleme, deoarece am rezolvat în mare parte problema persoanelor care sunt trimise pe distanțe lungi. Mi-ar plăcea să știu exemplul pe care îl citează pentru că mi se spune că problema din sistem a fost rezolvată săptămâna trecută și dacă există un exemplu mai recent, atunci vreau să știu despre asta.”

Citește și: Maternitatea și nașterea în Marea Britanie: „Nu am plătit nicio liră pentru consultații, naștere, spitalizare sau medicamente!” | DeStiut.ro

Citește și: Tesco introduce limită de 3 articole pentru anumite produse! | DeStiut.ro

sursa