DE STIUTLIFE STYLESTIRI

În Scoția, copiii și tinerii fac excepție la unele restricții! | DeStiut.ro

În Scoția, copiii și tineri fac excepție la unele restricții!Credit: Flickr

Primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon a anunțat un pachet de noi restricții ale coronavirusului care vizează încetinirea răspândirii virusului. Vorbind în Parlamentul scoțian, Nicola Sturgeon a anunțat că puburile, barurile și restaurantele se vor închide la ora 22:00, făcând ecou deciziei dezvăluite în Anglia de Boris Johnson pe 22 septembrie.

Sturgeon a decis, de asemenea, să extindă restricțiile actuale la vizitarea altor gospodării din vestul Scoției la întreaga țară. Acest lucru înseamnă că oamenii nu pot intra în casele altor persoane, iar scoțienilor nu li se permite să găzduiască pe alții în propriile lor case. Măsurile vor fi revizuite la fiecare trei săptămâni.

Există excepții pentru persoanele care locuiesc singure sau singure cu copii care formează gospodării extinse, pentru cuplurile care nu locuiesc împreună, precum și îngrijirea copiiilor sau pentru cei care lucrează în vânzări. Scoțienii se pot întâlni în continuare cu o altă gospodărie în grupuri de până la șase în spații în aer liber, cum ar fi grădinile private.

„Unul dintre motivele pentru care am decis să facem acest lucru este că datele noastre timpurii sugerează că această restricție începe să încetinească creșterea numărului de cazuri în vestul Scoției. Așadar, dacă îl extindem la nivel național acum, într-un mod preventiv și timpuriu, sperăm că va contribui la reducerea numărului R și a controlului virusului.”

– Nicola Sturgeon

Citește și: Tesco introduce limită de 3 articole pentru anumite produse! | DeStiut.ro

Copiii și tinerii fac excepție la unele restricții!

 

„În aer liber, totuși, intenționăm să scutim copiii sub 12 ani, atât de la limita de șase, cât și de la limita a două gospodării. Nu vor exista limite cu privire la capacitatea copiilor sub 12 ani de a se juca împreună în aer liber. Și tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani vor fi scutiți de limita celor două gospodării, se vor putea întâlni în aer liber în grupuri de până la șase, deși va trebui să monitorizăm acest lucru cu atenție.”

– Nicola Sturgeon

În ceea ce privește „ora de somn”, Sturgeon a explicat de ce puburile nu erau închise cu totul.

„Dacă guvernul scoțian ar avea puteri mai mari de a împrumuta bani sau capacitatea de a extinde schema de păstrare a locurilor de muncă, de exemplu, este posibil să ajungem la un alt echilibru de judecată cu privire la unele dintre aceste chestiuni. Dar nu o facem. Deci, astăzi această decizie înseamnă că putem reduce timpul pe care oamenii îl pot petrece în spații autorizate, reducând astfel răspândirea virusului, permițând în același timp companiilor să facă comerț și să ofere locuri de muncă.”

– Nicola Sturgeon

Alte orientări anunțate în discurs includeau îndrumarea oamenilor să lucreze de acasă, dacă este posibil și să nu călătorească în mașini cu cei din afara propriei gospodării. Această decizie a fost luată deoarece datele de testare și protecție arată că împățirea diferitelor mașini prezintă un „risc semnificativ de transmisie”.

Primul ministru a anunțat, de asemenea, un nou pachet de sprijin pentru cei care trebuie să se autoizoleze. Guvernul scoțian își propune să conștientizeze importanța autoizolării și va colabora cu autoritățile locale pentru a se asigura că persoanele care se auto-izolează primesc sprijinul practic de care au nevoie.

Va exista un sprijin financiar de 500 GBP pentru cei cu venituri mici, care trebuie să se autoizoleze. Sturgeon a vorbit despre blocarea „întrerupătorului de circuit” – care ar vedea măsuri „Rămâneți acasă” mult mai stricte pentru o perioadă scurtă. Ea a declarat Camerei: „Guvernul scoțian nu a luat nicio decizie în acest stadiu de a pune în aplicare o astfel de politică; cu toate acestea, o ținem activ sub control”.

Oamenii au fost îndemnați să nu rezerve călătorii în străinătate pentru pauza din octombrie și au fost sfătuiți să se gândească la acea perioadă ca la o „oportunitate de a limita în continuare interacțiunea socială”.

Citește și: Noile amenzi Covid de până la 10.000 GBP intră în vigoare în Anglia | DeStiut.ro

Citește și: Prețurile caselor din Marea Britanie au explodat | DeStiut.ro

Citește și: Brexit-ul fără acord ar putea afecta economia Marii Britanii de trei ori mai mult decât coronavirusul | DeStiut.ro

sursa